Passa al contingut principal

Catàleg Casos d’ús indústria 4.0

El Catàleg de casos d’ús indústria 4.0 recull exemples de bones pràctiques d’empreses que han aplicat noves tecnologies de la indústria 4.0 i han fet un pas endavant cap a la transformació digital. Tots aquests casos són projectes empresarials finançats a través de l’assessorament dels Cupons a la indústria 4.0 i que han permès a centenars d’empreses avançar tecnològicament.

Aquest catàleg ofereix un coneixement fonamental per inspirar i ampliar la visió de les empreses catalanes en el seu procés de transformació i d’incorporació de tecnologia 4.0. De fet, aquest és un dels documents de treball de la Metodologia de Diagnòstic Avançat 4.0, un conjunt d’eines fonamentals per acompanyar a les empreses en aquest procés de transició.

Els casos d’ús del document estan classificats per sectors d’activitat de l’empresa i per tecnologies. De fet, es mostren empreses d’una vintena de sectors i que fan servir algunes de les 12 tecnologies següents:

 • Impressió 3D
 • Cloud
 • RA/RV
 • Connectivitat
 • Ciberseguretat
 • Internet de les coses
 • Intel·ligència artificial
 • Robòtica
 • Quàntica/Fotònica
 • Simulació
 • Distributed Ledger Technology (DLT)
 • Big Data

Catàleg

Més entrades de Mercat de treball

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Oferta pública 06/06/2023

  Ajuntament de la Pobla de Mafumet 1 plaça d'Enginyer industrial Ajuntament de Naut Aran 1 plaça d'Enginyer Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet 1 plaça d'Enginyer tècnic agrícola Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet 2 places d'Enginyer tècnic obres públiques Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet 2 places d'Enginyer tècnic industrial Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet 1 plaça d'Enginyer tècnic industrial Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet 2 places de Tècnic mitjà de dinamització sociocultural Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça d'Exascale Supercomputer OpenMP Runtime Software Development Engineer (RE12) Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Fusion Researcher - Fusion Group (R23) Diputació de Barcelona Borsa de treball de places de Tècnic Mitjà en Consum (S-11/23) Diputació de Barcelona Borsa de treball de places d'Enginyer Tècnic Industrial

Open Day TIC 2023

El dijous 8 de juny, a les 19:15 h, es realitzarà a la Sala d'Actes del Tech Talent Center la cinquena edició de l'Open Day TIC. Una cita per conèixer tendències al sector digital i ser punt de retrobada entre professionals, professorat i alumni TIC de la UPC School. Programa: 19.15 h - Check-in d'assistents. 19.30 h - Benvinguda i presentació institucional de la UPC School. 19.35 h - Conferència: "Intel·ligència artificial: d'on venim i cap on anem", a càrrec de Karina Gibert, catedràtica a la UPC, directora del centre de recerca Intelligent Data Science and Artificial Intelligence (IDEAI-UPC) i degana del Col·legi Oficial d’Enginyeria Informàtica de Catalunya. La ponència donarà una visió divulgativa sobre l'àmbit de la IA, més enllà de la petita part que darrerament s'ha fet més famosa lligada al deep learning i a la IA generativa, i analitzarà els seus diferents àmbits d'aplicació. També reflexionarà sobre l'impacte actual de la IA i el con