Passa al contingut principal

Open Class "Deep Learning: The Transformer Revolution"

El dimecres 28-09-2022, a les 20:00, tindrà lloc una Open Class del postgrau en Artificial Intelligence with Deep Learning (Presencial) i del postgrau en Artificial Intelligence with Deep Learning (En línia).

L'aprenentatge profund ha aconseguit resultats notables en camps com la visió per computador, el reconeixement de la parla o el processament del llenguatge natural. Alguns dels avenços més importants dels últims anys s'han produït gràcies al Transformer, un tipus de xarxa neuronal basada en el mecanisme d’atenció. Aquesta arquitectura, que inicialment va provocar una millora notable en la tasca de traducció automàtica, ha revolucionat multitud de camps d’investigació, fins i tot més enllà del processament del llenguatge natural.

En aquesta xerrada, Gerard I. Gállego farà una introducció al Transformer i exposarà quines en són les aplicacions més destacades. La sessió començarà amb una introducció al mecanisme d'atenció, que és el component principal del Transformer. A continuació, es definiran els mòduls que formen part de la seva arquitectura bàsica. Seguit d’això, es descriuran les variants del Transformer més conegudes, com BERT o GPT-3, i les seves propietats més rellevants. Finalment, s’exposaran, des d’un punt de vista més general, algunes aplicacions que han transcendit a camps més enllà del processament de llenguatge escrit.

Aquesta open class es realitzarà en anglès.

El ponent

Gerard I. Gállego és graduat en Enginyeria de Tecnologies i Serveis de Telecomunicació per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i màster en Tecnologies Avançades de la Telecomunicació, amb especialització en Deep Learning for Multimedia Processing. Actualment, és doctorand en Traducció Automàtica al Departament de Teoria del Senyal i Comunicacions de la UPC, i codirector del postgrau en Artificial Intelligence with Deep Learning de la UPC School.

La sessió es farà en línia mitjançant l'eina Google Meet.

També pots seguir l'Open Class amb el teu dispositiu mòbil, descarregant-te la versió corresponent de l'app Google Meet per Android o iOS.

Més informació

Més entrades de Formació


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Oferta pública 29/05/2023

  Ajuntament de Balaguer 1 plaça de Secretari Ajuntament de l'Espluga de Francolí 1 plaça d'Enginyer tècnic del servei municipal d'aigües Ajuntament d'Olesa de Montserrat Borsa de treball de places de Cap departament de les TIC Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) 1 plaça de Doctoral researcher in silviculture and forest dynamics Centre de Regulació Genòmica (CRG) 1 plaça d'Helpdesk Intern Consell Comarcal de la Conca de Barberà 1 plaça d'Enginyer tècnic Consell Comarcal de l'Alt Empordà Borsa de treball de places d'Arquitecte tècnic Consell Comarcal del Vallès Oriental 1 plaça de Tècnic superior de Medi Ambient de l'Àrea Medi Ambient i Territori Empresa de Transformación Agraria, SA, SME, MP (TRAGSA) 1 plaça de Titulat universitari de suport actuacions delegació (Catalunya) Fundació Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut de Recerca (HUVH IR) 1 plaça d'Image Processing Data Position Generalitat de Catalunya - Ag

Oferta pública 30/05/2023

  Ajuntament de Barcelona Borsa de treball de places de Tècnic superior en Organització (ampliació) Ajuntament de Barcelona Borsa de treball de places de Tècnic mitjà en Enginyeria (ampliació) Ajuntament de Barcelona Borsa de treball de places de Tècnic superior de Tecnologies de la Informació i Comunicació (ampliació) Ajuntament d'Olesa de Montserrat Borsa de treball de places de Cap departament de les TIC Generalitat de Catalunya - Agència Catalana de l'Aigua (ACA) 1 plaça de Tècnic Responsable de Projectes Generalitat de Catalunya - Agència Catalana de l'Aigua (ACA) 1 plaça de Tècnic superior especialista Generalitat de Catalunya - Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) 1 plaça de Tècnic mitjà baixa tensió Ministerio de Ciencia e Innovación - Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) - Institut de Robòtica i Informàtica Industrial (IRII) 1 plaça d'Engineer: Mobile Robotics group support - Programa INVESTIGO Ministerio de Transportes, Movilidad