Passa al contingut principal

Open Class "Deep Learning: The Transformer Revolution"

El dimecres 28-09-2022, a les 20:00, tindrà lloc una Open Class del postgrau en Artificial Intelligence with Deep Learning (Presencial) i del postgrau en Artificial Intelligence with Deep Learning (En línia).

L'aprenentatge profund ha aconseguit resultats notables en camps com la visió per computador, el reconeixement de la parla o el processament del llenguatge natural. Alguns dels avenços més importants dels últims anys s'han produït gràcies al Transformer, un tipus de xarxa neuronal basada en el mecanisme d’atenció. Aquesta arquitectura, que inicialment va provocar una millora notable en la tasca de traducció automàtica, ha revolucionat multitud de camps d’investigació, fins i tot més enllà del processament del llenguatge natural.

En aquesta xerrada, Gerard I. Gállego farà una introducció al Transformer i exposarà quines en són les aplicacions més destacades. La sessió començarà amb una introducció al mecanisme d'atenció, que és el component principal del Transformer. A continuació, es definiran els mòduls que formen part de la seva arquitectura bàsica. Seguit d’això, es descriuran les variants del Transformer més conegudes, com BERT o GPT-3, i les seves propietats més rellevants. Finalment, s’exposaran, des d’un punt de vista més general, algunes aplicacions que han transcendit a camps més enllà del processament de llenguatge escrit.

Aquesta open class es realitzarà en anglès.

El ponent

Gerard I. Gállego és graduat en Enginyeria de Tecnologies i Serveis de Telecomunicació per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i màster en Tecnologies Avançades de la Telecomunicació, amb especialització en Deep Learning for Multimedia Processing. Actualment, és doctorand en Traducció Automàtica al Departament de Teoria del Senyal i Comunicacions de la UPC, i codirector del postgrau en Artificial Intelligence with Deep Learning de la UPC School.

La sessió es farà en línia mitjançant l'eina Google Meet.

També pots seguir l'Open Class amb el teu dispositiu mòbil, descarregant-te la versió corresponent de l'app Google Meet per Android o iOS.

Més informació

Més entrades de Formació


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Cursos gratuïts sobre IA a Harvard

Cursos de la Universitat de Harvard des de la plataforma edX Introducción a la ciencia de computación . Introducción a la programación CS50 usando Scratch . Introducción a la inteligencia artificial en CS50 usando Python . Uso de React Native para el desarrollo de aplicaciones móviles . Programación web usando Python y JavaScript. Introducción al desarrollo en el desarrollo de juegos . Introducción al curso CS50 sobre programación con Python . Curso sobre CS50 para entender la tecnología . Introducción a la ciencia de datos con Python . Introducción a la ciencia de computación para empresas. Machine Learning. Inteligencia artificial en las empresas: creación de valor mediante el aprendizaje automático. Més posts de Formació

Oferta pública 27/02/2024

  Ajuntament de la Riba 1 plaça de Secretari interventor Ajuntament de Sabadell 1 plaça de Tècnic mitjà d'enginyeria industrial (esp. electricitat) Ajuntament de Sabadell 2 places de Tècnic mitjà enginyer Ajuntament del Prat de Llobregat - Aigües del Prat, SA 1 plaça de Director gerent Ajuntament d'Olot 1 plaça d'Enginyer tècnic Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Research Engineer - Use of acoustic information in chatbots (RE1) Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Post-doc in Machine Learning for Biomedical Multi-Omic Data Analysis in Precision Medicine (R2) Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Software randomisation compiler - Master Student (R0) Comaigua, SL 1 plaça de Responsable d'Oficina Tècnica Consorci Hospitalari de Vic 1 plaça de Tècnic Biomèdic - Big Data Empresa de Transformación Agraria, SA, SME, MP (TR

Oferta pública 28/02/2024

  Ajuntament de Palau-solità i Plegamans 1 plaça de Tècnic mitjà de Parcs i Jardins Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) 1 plaça d'Especialista KTT & D+I (N1) en l'àmbit de la silvicultura, la gestió forestal multifuncional i l'adaptació al canvi climàtic Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) 1 plaça d'Especialista KTT & D+I (N0) en l'àmbit de la silvicultura, la planificació forestal multifuncional i la bioeconomia Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça de Diplomat enginyer tècnic agrícola a l'Oficina Comarcal del Baix Empordà (La Bisbal d'Empordà) Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça de Diplomat enginyer tècnic agrícola al Serveis Territorials a Lleida Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) 1 plaça de Postdoctoral researcher at the Smart Nano-Bio-Devices Research Group Ministerio d