Passa al contingut principal

Open Class "Deep Learning: The Transformer Revolution"

El dimecres 28-09-2022, a les 20:00, tindrà lloc una Open Class del postgrau en Artificial Intelligence with Deep Learning (Presencial) i del postgrau en Artificial Intelligence with Deep Learning (En línia).

L'aprenentatge profund ha aconseguit resultats notables en camps com la visió per computador, el reconeixement de la parla o el processament del llenguatge natural. Alguns dels avenços més importants dels últims anys s'han produït gràcies al Transformer, un tipus de xarxa neuronal basada en el mecanisme d’atenció. Aquesta arquitectura, que inicialment va provocar una millora notable en la tasca de traducció automàtica, ha revolucionat multitud de camps d’investigació, fins i tot més enllà del processament del llenguatge natural.

En aquesta xerrada, Gerard I. Gállego farà una introducció al Transformer i exposarà quines en són les aplicacions més destacades. La sessió començarà amb una introducció al mecanisme d'atenció, que és el component principal del Transformer. A continuació, es definiran els mòduls que formen part de la seva arquitectura bàsica. Seguit d’això, es descriuran les variants del Transformer més conegudes, com BERT o GPT-3, i les seves propietats més rellevants. Finalment, s’exposaran, des d’un punt de vista més general, algunes aplicacions que han transcendit a camps més enllà del processament de llenguatge escrit.

Aquesta open class es realitzarà en anglès.

El ponent

Gerard I. Gállego és graduat en Enginyeria de Tecnologies i Serveis de Telecomunicació per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i màster en Tecnologies Avançades de la Telecomunicació, amb especialització en Deep Learning for Multimedia Processing. Actualment, és doctorand en Traducció Automàtica al Departament de Teoria del Senyal i Comunicacions de la UPC, i codirector del postgrau en Artificial Intelligence with Deep Learning de la UPC School.

La sessió es farà en línia mitjançant l'eina Google Meet.

També pots seguir l'Open Class amb el teu dispositiu mòbil, descarregant-te la versió corresponent de l'app Google Meet per Android o iOS.

Més informació

Més entrades de Formació


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Ofert pública 21/03/2024

  Ajuntament de Banyoles 1 plaça d'Enginyer superior Ajuntament de Girona 1 plaça de Tècnic amb coneixements d'intel·ligència artificial (Projecte Pigall) Ajuntament de Reus 1 plaça d'Enginyer tècnic - arquitectura Ajuntament de Reus 1 plaça d'Enginyer tècnic - medi ambient Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Senior Earth Models and Workflows Team Leader (RE3) Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) 1 plaça de Tècnica especialista en modelització de malalties forestals Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l'Enginyeria (CIMNE) 1 plaça de Simulation and Data Assimilation in Geosciences Consell Comarcal de la Selva Borsa de treball de places d'Enginyer tècnic Generalitat de Catalunya - Departament de Justícia, Drets i Memòria 1 plaça de Tècnic de gestió al Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada Generalitat de Catalunya - Departament de Territori 1 plaça de Titulat superi

Oferta pública 25/03/2024

  Ajuntament de Cambrils Borsa de treball de places de Tècnic d'Administració General Ajuntament de l'Ametlla de Mar 1 plaça d'Enginyer - Serveis tècnics Ajuntament de l'Ametlla de Mar 1 plaça d'Enginyer - Serveis tècnics Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Postdoctoral Researcher (R2-3) Consorci del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) 1 plaça de Tècnic de suport a la investigació a feines de camp i laboratori pel projecte Ecofonts Consorci Sanitari del Maresme 1 plaça de Tècnic informàtic per al desenvolupament en entorn Java Fundació Bosch Gimpera 1 plaça d'Ajudant investigador Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça d'Enginyer tècnic agrícola als Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre Generalitat de Catalunya - Departament d'Interior 1 plaça de Tècnic superior a la Direcció de Serveis Institut Català d'Inve

Oferta pública 22/03/2024

  Ajuntament de Sant Adrià de Besòs 1 plaça d'Enginyer informàtic Ajuntament de Sant Adrià de Besòs 2 places de Tècnic mitjà informàtica Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) 1 plaça de Tècnic de suport en Silvicultura i gestió d'espais agroforestals Consell Comarcal del Bages 1 plaça d'Enginyer per al Servei d'Arquitectura i Enginyeria - programa Prestació d'assistència tècnica en matèria d'enginyeria Consorci per a la Gestió Integral d'Aigües de Catalunya (CONGIAC) - Gestió Integral d'Aigües de Catalunya, SA (GIACSA) 1 plaça de Gerent Cortes Generales 1 plaça d'Enginyer tècnic a la Dirección de Sostenibilidad e Infraestructuras de la Secretaría General del Senado Diputació de Tarragona - BASE-Gestió d'Ingressos Locals 1 plaça de Tècnic mitjà a Sistemes - Serveis Informàtics Generalitat de Catalunya - Departament d'Empresa i Treball 1 plaça d'Inspector Tècnic als Serveis Territorials a Girona Generalitat de Cataluny