Passa al contingut principal

Open Class "Com Millorar la Productivitat Industrial: L'Automatització". UPC School

El dimarts 13-09-2022, a les 18:00, tindrà lloc al CIM UPC - Parc Tecnològic de Barcelona (c/ Llorens i Artigas 12, Barcelona) una Open Class del màster en Producció Automatitzada i Robòtica (Presencial) i del màster en Transformació Digital en la Indústria (Presencial).

Estem immersos en una allau de notícies que disparen els costos productius industrials. Dos exemples: en l'últim any, l'electricitat s'ha incrementat 4,5 cops i el transport marítim 7. Això impacta directament en els costos de producció i de materials reduint ràpidament la productivitat.

Què podem fer per millorar la productivitat? AUTOMATITZAR!

En el marc de la indústria 4.0 estan apareixent una sèrie de tecnologies i procediments que aporten noves eines i formes d'automatitzar: dispositius de supervisió de processos (IIoT) i control de mètriques, noves connexions (locals i remotes) als PLC, la robòtica col·laborativa, els sistemes d'intralogística com AGV i AMR, eines de simulació de processos, noves arquitectures d'emmagatzemament, anàlisi i visualització de dades i els importants instruments d'aprenentatge automàtic per donar suport a la presa de decisions o arribar al manteniment predictiu.

Aquesta open class presentarà com, mitjançant aquestes eines, es pot canviar el plantejament clàssic d'automatització. Avui, quan volem automatitzar, apareixen nous agents en la partida que faciliten la integració i el desplegament a planta. I per ser òptims, hem de conèixer-los!

Durant la sessió, es presentaran dos casos d'èxit desenvolupats per participants de l'edició anterior del màster PAIR i el màster MTDI:

  • Disseny d'una cèl·lula automatitzada de tall de marbre
  • Aplicació de deep learning per a la detecció de productes en les noves màquines de smart vending.

El ponent

Francesc Sabaté Domènech. Enginyer industrial elèctric per la UPC. Director general de TEDELOC, empresa especialitzada en la integració dels mons OT/IT, i responsable de tecnologies i projectes 4.0 al CIM UPC. Director del màster en Producció Automatitzada i Robòtica (PAIR) i del màster en Transformació Digital a la Indústria (MTDI). Aquests màsters s'imparteixen a les instal·lacions del Centre Tecnològic CIM UPC.

Més informació

Més entrades de Formació

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Oferta pública 16/04/2024

  Ajuntament de Viladecans 1 plaça de Tècnic de gestió Qualitat Ambiental, Pla Local d'Ocupació 2024 (PFO) Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Processor design engineer (RE1) Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Dual Technologies (R4) Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) 1 plaça de Tècnic de suport a la recerca Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l'Enginyeria (CIMNE) 1 plaça d'Innovation Leader in projects related to Increase energy user awareness and energy communities Diputació de Tarragona 1 plaça d'Enginyer tècnic industrial a Enginyeria Municipal - Assistència en Medi Ambient, Salut Pública, Enginyeria Municipal i Territori Diputació de Tarragona 1 plaça d'Auxiliar administratiu a Gestió Administrativa - Assistència en Medi Ambient, Salut Pública, Enginyeria Municipal i Territori Fundació Bosch Gimpera 1 plaça d'Ajudant inve

Oferta pública 15/04/2024

  Ajuntament de la Canonja Borsa de treball de places d'Enginyer tècnic industrial. Pla d'ocupació 2024 Ajuntament de Montcada i Reixac Borsa de treball de places de Personal tècnic mitjà de sistemes d'informació i comunicació Ajuntament de Montcada i Reixac Borsa de treball de places de Personal tècnic mitjà de desenvolupament d'aplicatius Ajuntament de Reus Borsa de treball de places d'Enginyer de camins, canals i ports Ajuntament de Santa Cristina d'Aro Borsa de treball de places d'Arquitecte tècnic Ajuntament de Tiana 1 plaça de Secretari de classe segona Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Research Engineer - HPC programmer (RE1) Consorci del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) 1 plaça de Tècnic en sistemes d'observació, seguiment i conservació de la biodiversitat Empresa de Transformación Agraria, SA, SME, MP (TRAGSA) 2 places de Graduat en Enginyeria o Enginyeria Tècnica

Oferta pública 17/04/2024

  Ajuntament de Girona 1 plaça d'Enginyer tècnic a Mobilitat Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) 1 plaça de Tècnic de suport a la recerca Consorci del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) 1 plaça de Tècnic de camp per al projecte CARBOSOL Fundació de Gestió Sanitària de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau 1 plaça d'Especialista en intel·ligència artificial Generalitat de Catalunya - Institut Català de la Salut (ICS) 1 plaça d'Enginyer d'Infraestructures a l'Àrea d'Infraestructures i Serveis Tècnics (Centre Corporatiu) Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana - Ineco 1 plaça de Tècnic obra ferroviària (Martorell) Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana - Ineco 1 plaça de Tècnic expert en aplicació de productes fitosanitaris (Barcelona) Ministerio de Transportes y Movilidad Sostenible 54 places d'Enginyer tècnic en topografia Ministerio de Transportes y Movilidad Sostenible 4 places