Passa al contingut principal

Open Class "Com Millorar la Productivitat Industrial: L'Automatització". UPC School

El dimarts 13-09-2022, a les 18:00, tindrà lloc al CIM UPC - Parc Tecnològic de Barcelona (c/ Llorens i Artigas 12, Barcelona) una Open Class del màster en Producció Automatitzada i Robòtica (Presencial) i del màster en Transformació Digital en la Indústria (Presencial).

Estem immersos en una allau de notícies que disparen els costos productius industrials. Dos exemples: en l'últim any, l'electricitat s'ha incrementat 4,5 cops i el transport marítim 7. Això impacta directament en els costos de producció i de materials reduint ràpidament la productivitat.

Què podem fer per millorar la productivitat? AUTOMATITZAR!

En el marc de la indústria 4.0 estan apareixent una sèrie de tecnologies i procediments que aporten noves eines i formes d'automatitzar: dispositius de supervisió de processos (IIoT) i control de mètriques, noves connexions (locals i remotes) als PLC, la robòtica col·laborativa, els sistemes d'intralogística com AGV i AMR, eines de simulació de processos, noves arquitectures d'emmagatzemament, anàlisi i visualització de dades i els importants instruments d'aprenentatge automàtic per donar suport a la presa de decisions o arribar al manteniment predictiu.

Aquesta open class presentarà com, mitjançant aquestes eines, es pot canviar el plantejament clàssic d'automatització. Avui, quan volem automatitzar, apareixen nous agents en la partida que faciliten la integració i el desplegament a planta. I per ser òptims, hem de conèixer-los!

Durant la sessió, es presentaran dos casos d'èxit desenvolupats per participants de l'edició anterior del màster PAIR i el màster MTDI:

  • Disseny d'una cèl·lula automatitzada de tall de marbre
  • Aplicació de deep learning per a la detecció de productes en les noves màquines de smart vending.

El ponent

Francesc Sabaté Domènech. Enginyer industrial elèctric per la UPC. Director general de TEDELOC, empresa especialitzada en la integració dels mons OT/IT, i responsable de tecnologies i projectes 4.0 al CIM UPC. Director del màster en Producció Automatitzada i Robòtica (PAIR) i del màster en Transformació Digital a la Indústria (MTDI). Aquests màsters s'imparteixen a les instal·lacions del Centre Tecnològic CIM UPC.

Més informació

Més entrades de Formació

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Oferta pública 28/09/2022

1 plaça de Cap de planta de Transferència i Deixalleria / Ajuntament de Terrassa - Eco-equip, SAM 3 places d' Enginyer superior d'Obres Fibra Òptica (Catalunya) / Empresa de Transformación Agraria, SA, SME, MP (TRAGSA) 3 places d' Enginyer superior d'Obres Fibra Òptica (Catalunya) / Empresa de Transformación Agraria, SA, SME, MP (TRAGSA) 1 plaça de Monitor de formació professional per a l'ocupació de la família professional d'activitats d'instal·lacions i manteniment (lampista) / Generalitat de Catalunya - Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) 1 plaça de Titulat superior enginyer agrònom a la Direcció General d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia / Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça de Tècnic de gestió a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, a Mollet del Vallès / Generalitat de Catalunya - Departament d'Interior 1 plaça de Personal tecnòleg en

CIM UPC presenta una nova impressora 3D híbrida experimental amb tecnologia DIW: la PowerDIW

La PowerDIW és una impressora 3D experimental totalment configurable, adreçada als investigadors que necessiten una impressora 3D d’escriptura directa de tinta (Direct Ink Writing, DIW) molt flexible i capaç. DIW és una tecnologia de fabricació additiva que s’utilitza habitualment per a la fabricació de peces ceràmiques o metàl·liques (que després passen per forn per consolidar-se), o qualsevol material de bioimpressió. La impressora 3D PowerDIW està dissenyada per a grups de recerca en els camps de la metal·lúrgia, les piles de combustible, els compòsits, la ceràmica avançada i l’enginyeria tissular, així com per a una àmplia gamma d’àmbits d’investigació on la fabricació additiva és un nou actor disruptiu, i que a més pot proporcionar una gran força d’extrusió. La innovadora PowerDIW inclou dos capçals d’impressió DIW amb un mecanisme d’elevació genuí. Mentre el primer capçal d’impressió funciona, el segon s’aixeca, evitant així arrossegar material erroni per la impressió. Els dos ca

Oferta pública 30/09/2022

Borsa de treball de places de Personal titulat universitari en grau, llicenciatura o diplomatura / Ajuntament de Badalona Borsa de treball de places de Personal titulat universitari en grau, llicenciatura o diplomatura / Ajuntament de Badalona Borsa de treball de places d' enginyer tècnic / Ajuntament de Sant Fruitós de Bages 1 plaça d' HPC Workflows Engineer (RE1) / Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) Borsa de treball de places de Secretari interventor del Servei d'Assistència Tècnica (SAT) / Consell Comarcal de la Noguera 1 plaça de Tècnic de protecció civil de sostenibilitat i acció climàtica / Consell Comarcal del Baix Empordà 1 plaça de Group Leader for the Nano-Positioning Laboratory within the framework of the Recovery, Transformation and Resilience Plan / Consorci per a la Construcció, Equipament i Explotació del Laboratori de Llum Sincrotró (CELLS) 1 plaça de Scientist or Engineer for the Nano-Positioning Laboratory w