Passa al contingut principal

Open Class "Com Millorar la Productivitat Industrial: L'Automatització". UPC School

El dimarts 13-09-2022, a les 18:00, tindrà lloc al CIM UPC - Parc Tecnològic de Barcelona (c/ Llorens i Artigas 12, Barcelona) una Open Class del màster en Producció Automatitzada i Robòtica (Presencial) i del màster en Transformació Digital en la Indústria (Presencial).

Estem immersos en una allau de notícies que disparen els costos productius industrials. Dos exemples: en l'últim any, l'electricitat s'ha incrementat 4,5 cops i el transport marítim 7. Això impacta directament en els costos de producció i de materials reduint ràpidament la productivitat.

Què podem fer per millorar la productivitat? AUTOMATITZAR!

En el marc de la indústria 4.0 estan apareixent una sèrie de tecnologies i procediments que aporten noves eines i formes d'automatitzar: dispositius de supervisió de processos (IIoT) i control de mètriques, noves connexions (locals i remotes) als PLC, la robòtica col·laborativa, els sistemes d'intralogística com AGV i AMR, eines de simulació de processos, noves arquitectures d'emmagatzemament, anàlisi i visualització de dades i els importants instruments d'aprenentatge automàtic per donar suport a la presa de decisions o arribar al manteniment predictiu.

Aquesta open class presentarà com, mitjançant aquestes eines, es pot canviar el plantejament clàssic d'automatització. Avui, quan volem automatitzar, apareixen nous agents en la partida que faciliten la integració i el desplegament a planta. I per ser òptims, hem de conèixer-los!

Durant la sessió, es presentaran dos casos d'èxit desenvolupats per participants de l'edició anterior del màster PAIR i el màster MTDI:

  • Disseny d'una cèl·lula automatitzada de tall de marbre
  • Aplicació de deep learning per a la detecció de productes en les noves màquines de smart vending.

El ponent

Francesc Sabaté Domènech. Enginyer industrial elèctric per la UPC. Director general de TEDELOC, empresa especialitzada en la integració dels mons OT/IT, i responsable de tecnologies i projectes 4.0 al CIM UPC. Director del màster en Producció Automatitzada i Robòtica (PAIR) i del màster en Transformació Digital a la Indústria (MTDI). Aquests màsters s'imparteixen a les instal·lacions del Centre Tecnològic CIM UPC.

Més informació

Més entrades de Formació

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Oferta pública 23/05/2023

  Ajuntament de Sant Celoni 1 plaça de Tècnic ambientalista, Pla local d'ocupació 2023 Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça d'Undergraduate Engineering Summer Internship (R0) Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Computer Architecture Undergraduate Student (R0) Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça d'Optimize applications for FPGA and RISC-V environments (RE2) Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça d'OpenMP Runtime Software Development Engineer (RE2/RE3) Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) 1 plaça de Tècnic especialista en tecnologies de producció i transformació de planta aromàtica i medicinal - Programa INVESTIGO Centre de Visió per Computador (CVC) 1 plaça de Software Engineer position Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l'Enginyeria (CIMNE)

Oferta pública 22/05/2023

  Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça d'High-fidelity Multiphysics modelling for Solid Oxide Electrolyzer Cells (SOECs) Consell Comarcal del Baix Penedès Borsa de treball de places de Tècnic mitjà d'arquitectura, arquitectura tècnica, enginyeria de l'edificació, enginyeria industrial o equivalent Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça d'Enginyer tècnic agrícola a la Oficina Comarcal del Pla d'Urgell Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 2 places d'Enginyer tècnic agrícola als Serveis Territorials a Lleida Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça d'Enginyer tècnic agrícola a la Oficina Comarcal de les Garrigues Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 2 places d'Enginyer tècnic agrícola a la Ofici

Sessió en línia: On puc trobar feina/pràctiques?, com mʼhe dʼorganitzar? UPC Alumni

Aprèn a planificar la teva recerca de feina i pràctiques, identificant els teus objectius professionals i les principals fonts d'ocupació que has de consultar per assolir els teus objectius. Cercar feina implica dissenyar una estratègia ben orientada i un treball constant en el temps. Que aprendràs en aquest taller La cerca de feina/ pràctiques és un projecte complex. Una bona planificació augmenta les teves possibilitats d'èxit. Aprendràs a gestionar el teu temps de la manera més eficient, aconseguint una reducció del temps de recerca. Implementaràs una estratègia de recerca de feina que et farà ser més àgil i resolutiu. Descobriràs oportunitats laborals i empreses que no havies contemplat fins ara. Dijous 25 de maig, de 12:00 - 14:00h Inscriu-te al taller Més entrades d' UPC Alumni