Informe: La ciberseguretat a Catalunya. Acció

La ciberseguretat engloba el conjunt de mesures físiques, lògiques i administratives destinades a la protecció digital de les empreses, persones i sistemes; ja siguin dispositius, aplicacions o dades, davant d’atacs digitals que puguin comprometre’n la confidencialitat, disponibilitat i/o integritat.

Disposar d’unes comunicacions fiables i segures és fonamental en qualsevol sistema equipat amb tecnologia d’Internet. Per aconseguir-ho, la ciberseguretat aplica a aquests actius diverses capes de protecció en diferents nivells per assegurar-ne la protecció. No en va, el nombre de ciberatacs ha registrat un rècord històric el 2021, amb un augment del 50% respecte el 2020.

A Catalunya hi ha 432 empreses en el sector de la ciberseguretat. Totes elles donen feina a més de 8.000 treballadors i facturen conjuntament 912,9 milions d’euros. Es tracta d’un sector format bàsicament per pimes (85%) i en el qual un 29,6% de les empreses són exportadores.

Aquest estudi d’ACCIÓ ha identificat fins a 432 empreses que ja hi treballen al nostre país durant el 2021, un 20% més que en l'any anterior.

Pindola CAT / ENG

Sol·licitar informe complert

Més entrades de Mercat de treball

Entrada destacada

Dinamitza el teu networking amb Linkedin. UPC Alumni

Desenvolupa tècniques per cercar feina T'oferim tot un ventall de consells i recomanacions per guiar la recerca de feina, desenvolupant ...