El sector edutech a Catalunya

El sector de les tecnologies de l’educació, denominat edutech, engloba el conjunt d’empreses que ofereixen solucions tecnològiques al servei de l’educació amb l’objectiu de millorar els processos d’ensenyament i aprenentatge. Unes tecnologies que abracen la triple hèlix que l’escola forma amb els estudiants, els mestres i les famílies. A Catalunya, la pandèmia ha disparat el nombre d’empreses que treballen al sector, aglutinant-ne més de 300 en els diferents segments de negoci, segons l'estudi El sector edutech a Catalunya, elaborat per ACCIÓ.

La indústria viu un procés de creixement a alta velocitat a causa de la Covid-19, que ha provocat que els centres educatius d’arreu del món incorporessin la tecnologia i la digitalització en el món educatiu, especialment pel que fa a serveis d’educació en línia.

En la cadena de valor del sector, l’informe destaca diverses tendències i oportunitats de negoci que presenten projectes de gamificació de l’ensenyament, les tecnologies immersives, el big data, la IA, la robòtica col·laborativa o la ciberseguretat. Alhora, identifica àmbits amb una creixent necessitat d’incloure i adaptar els seus models de negoci a serveis relacionats amb els entorns de treball digitals en àmbits corporatius i de formació professional, l’entorn multidispositiu i l’accessibilitat als diferents serveis i plataformes d’ensenyament i aprenentatge.

El sector edutech a Catalunya [INFORME COMPLET]

El sector edutech a Catalunya [PÍNDOLA]

The edtech industry in Catalonia [TECH SNAPSHOT]

Més posts de Mercat de treball

Entrada destacada

Dinamitza el teu networking amb Linkedin. UPC Alumni

Desenvolupa tècniques per cercar feina T'oferim tot un ventall de consells i recomanacions per guiar la recerca de feina, desenvolupant ...