Passa al contingut principal

Material per conèixer l'entorn (3)

El sector agroalimentari a Catalunya. ACCIÓ

El sector agroalimentari és el primer sector de la indústria catalana amb una facturació global de 48.231 M€ i amb més de 175.000 empleats. Aquest estudi realitzat per ACCIÓ i Prodeca en repassa les xifres principals i les oportunitats de negoci més destacades al món.

La cadena de valor del vehicle elèctric a Catalunya

L’objecte de l’estudi de La cadena de valor del vehicle elèctric a Catalunya vol abordar la transformació en què es troba actualment el sector de l’automoció a nivell global per l’impacte que està generant la nova mobilitat, amb l’entrada de la connectivitat i l’electrificació dels vehicles. Aquests canvis estan essent de gran rellevància en tota la cadena de valor del sector.

Entenent que el vehicle elèctric és una realitat i un dels models de mobilitat de futur, dins del marc d’aquest estudi, es realitza una anàlisi estratègica de la cadena de valor actual del sector de l’automoció així com una comparació amb el que, a dia d’avui, està passant a Catalunya.

IA y mercado de trabajo en España

La Inteligencia Artificial (IA) ha irrumpido recientemente en las economías y mercados de trabajo de forma global. Aunque todavía se encuentra en un estadio incipiente en cuanto a sus aplicaciones y potencialidad, en muy poco tiempo, transformará la manera de trabajar en multitud de sectores.

Y está poniendo sobre la mesa una gran cantidad de aspectos relevantes: grandes potencialidades derivadas de ganancia de eficiencia; empresas y trabajadores que se benefician de esta nueva tecnología, al tiempo que otros temen perder sus empleos (al ver cómo se automatizan tareas que forman parte de su ocupación diaria); cuestiones éticas e incertidumbre sobre los efectos en las economías.

Més posts de Material per conèixer l'entorn

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Oferta pública 10/07/2024

  Ajuntament de Rubí 2 places de Tècnic mitjà Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Research Engineer - Use of acoustic information in chatbots (RE1) Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) 1 plaça de Cap de grup recerca Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) 1 plaça de Responsable de projectes transversals Diputació de Girona - Organisme Autònom de Salut Pública (Dipsalut) 2 places de Tècnic informàtic Fundació i2CAT, Internet i Innovació Digital a Catalunya 1 plaça de Senior 6G Researcher Generalitat de Catalunya - Centre de la Propietat Forestal (CPF) 2 places d'Enginyer tècnic forestal o equivalent al Centre de la Propietat Forestal a Santa Perpètua de Mogoda Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça de Titulat superior enginyer de forest a la Direcció General de Boscos i Gestió del Medi Generalitat de Catalunya - Departament d'A

Qui és qui entre les 25 empreses que més facturen de Catalunya?. Via empresa

Dels "reis" de l'automoció de Martorell, a les infraestructures i el poder de la indústria farmacèutica catalana. Les 25 empreses amb seu a Catalunya que més facturen al territori superen de llarg els 1.000 milions d'euros de facturació anuals, generant un impacte notori al PIB català. Qui és qui entre les empreses capdavanteres de Catalunya? Pista: la majoria d'elles són àmpliament reconegudes per la població, però algunes d'elles són del tot inesperades. A continuació, el rànquing de les 25 empreses que més facturen a Catalunya, segons xifres que ha avançat Acció en exclusiva a VIA Empresa. Notícia Més posts de Mercat de treball

Ofertes de recerca a la UPC

Teniu coneixements en Enginyeria Electrònica o de Telecomunicació?   Aquesta setmana us portem una plaça d’iniciació a la Recerca Doctoral on podríeu encaixar. Per treballar al Departament d’Enginyeria Electrònica i, en concret, en un projecte per dissenyar i implementar circuits MPPT (seguiment del punt màxim de potència) per a la seva aplicació a captadors d’energia, òptics i tèrmics, en interiors d'edificis per alimentar nodes sensors. Us interessa? Tots els detalls en aquest enllaç Més ofertes laborals d’altres àmbits, al web   Més posts d' UPC