Passa al contingut principal

Material per conèixer l'entorn (2)

L'economia digital a Catalunya Acció

L’economia digital és una de les indústries globals més dinàmiques i amb un potencial de creixement enorme. Durant els darrers anys no ha deixat d’expandir-se amb dispositius i infraestructures tecnològiques cada cop més intel·ligents i connectats.

Catalunya no n'és cap excepció. L’economia digital és una de les indústries més grans de casa nostra i d’ampli creixement internacional. De fet, Barcelona se situa com a setena ciutat més atractiva del món per al talent tecnològic (Savills Executive Nomad Index, 2023) i Catalunya assoleix la categoria d'strong innovator al rànquing d’innovació europeu (European Innovation Scoreboard, 2023).

En el marc de l'estudi L'economia digital a Catalunya (document .pdf), s’han considerat la combinació de les empreses incloses al sector de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i la resta d’àrees digitals que permeten parlar de la digitalització de la indústria.


La economía circular. COTEC

La economía circular es una de las grandes transiciones en las que Cotec está inmersa y una de sus líneas prioritarias en las que está centrando sus esfuerzos.

Con este cuarto informe, Cotec quiere mantener su contribución al análisis de la situación de la economía circular en España y analizar las políticas puestas en marcha desde los distintos niveles administrativos. Esta entrega además incorpora un capítulo especial dedicado a analizar el desarrollo de este modelo de producción y consumo en las ciudades.

La economía circular ofrece una alternativa al actual modelo de producción, basado en una cadena de valor lineal que genera residuos en todas las etapas, desde la extracción de materias primas hasta la generación de residuos, pasando por las fases de fabricación, distribución y consumo. La alternativa consiste en prolongar la vida económica útil de los materiales y los recursos tanto como sea posible, reduciendo al mínimo la generación de residuos.


Clean Energy Technology Observatory, Early stage technologies in the field of energy. European Comission

Within the context of the Clean Energy Technology Observatory, 77 emerging technologies related to Energy have been detected using a hybrid approach that combines text mining with expert knowledge. The report provides a concise description of these 77 technologies, including key indicators. Furthermore, the report includes a short analysis outlining the involvement of public and private entities, patenting activity, and the relative performance of major economies (EU, US, CN, KR, JP) in these emerging technologies.

Més posts d'Entorn


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Oferta pública (2)

Cuerpo de Técnicos Especialistas en Reproducción Cartográfica Escala de Personal Investigador Científico de los Organismos Públicos de Investigación Cuerpo de Ingenieros Industriales del Estado Cuerpo de Astrónomos Cuerpo de Ingenieros Técnicos en Topografía Mès posts d' Oferta pública

Formació de pròxim inici (5)

08/05/2024  Masterclass Generative AI: Retrieval Augmented Generation (RAG) systems - CIDAI 13/05/2024  Tallers de Formació Financera per a estudiants de la UPC, 2024 . European Financial Planning Association (EFPA) 14/05/2024  Fonaments Robòtica . Eurecat Academy 21/05/2024  Confecció de prototips I . Eurecat Academy 22/05/2024  Màrqueting digital i comunicació a través de les xarxes socials . Eurecat Academy Oberts sense data Mindfulness . Santander Open Academy Data Science . IE Business  School Gestión de Proyectos y Fundamentos de metodología Agile . Santander Open Academy Business for All 2024 - Harvard Business School Publishing E-Commerce y Gestión Comercial . IE Business  School Introducción a la Inteligencia Artificial Generativa . Universidad Pontificia Comillas Comunicación Efectiva . Santander Open Academy Escritura Efectiva y Persuasiva . Santander Open Academy Transformación Digital . MIT - Massachusetts Institute of Technology Liderazgo . Santander Open Academy Negoci

Oferta pública 06/05/2024

  Ajuntament de Corbera de Llobregat 1 plaça de Tècnic mitjà de protecció civil. Pla Local d'Ocupació 2024 Ajuntament de les Masies de Roda 1 plaça d'Enginyer (temps parcial) Ajuntament de Santa Margarida de Montbui 1 plaça de Tècnic superior, Àrea de Recursos Humans (coordinador tècnic de recursos humans) Ajuntament de Tremp 1 plaça de Secretari Fundació Barcelona Mobile World Capital Foundation 1 plaça d'Head of the Observatory Fundació Bosch Gimpera 1 plaça d'Enginyer en Intel·ligència Artificial Fundació Bosch Gimpera 1 plaça d'Enginyer en Intel·ligència Artificial Fundació i2CAT, Internet i Innovació Digital a Catalunya 1 plaça de Machine Learning Engineer / Researcher Fundació i2CAT, Internet i Innovació Digital a Catalunya 1 plaça de Business Developer TIC - Intel·ligència Artificial Generalitat de Catalunya - Agència de Residus de Catalunya (ARC) 2 places de Tècnic al Departament de Gestió de la Contaminació del Sòl Generalitat de Catalunya - Departament d&#