Passa al contingut principal

Material per conèixer l'entorn (2)

L'economia digital a Catalunya Acció

L’economia digital és una de les indústries globals més dinàmiques i amb un potencial de creixement enorme. Durant els darrers anys no ha deixat d’expandir-se amb dispositius i infraestructures tecnològiques cada cop més intel·ligents i connectats.

Catalunya no n'és cap excepció. L’economia digital és una de les indústries més grans de casa nostra i d’ampli creixement internacional. De fet, Barcelona se situa com a setena ciutat més atractiva del món per al talent tecnològic (Savills Executive Nomad Index, 2023) i Catalunya assoleix la categoria d'strong innovator al rànquing d’innovació europeu (European Innovation Scoreboard, 2023).

En el marc de l'estudi L'economia digital a Catalunya (document .pdf), s’han considerat la combinació de les empreses incloses al sector de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i la resta d’àrees digitals que permeten parlar de la digitalització de la indústria.


La economía circular. COTEC

La economía circular es una de las grandes transiciones en las que Cotec está inmersa y una de sus líneas prioritarias en las que está centrando sus esfuerzos.

Con este cuarto informe, Cotec quiere mantener su contribución al análisis de la situación de la economía circular en España y analizar las políticas puestas en marcha desde los distintos niveles administrativos. Esta entrega además incorpora un capítulo especial dedicado a analizar el desarrollo de este modelo de producción y consumo en las ciudades.

La economía circular ofrece una alternativa al actual modelo de producción, basado en una cadena de valor lineal que genera residuos en todas las etapas, desde la extracción de materias primas hasta la generación de residuos, pasando por las fases de fabricación, distribución y consumo. La alternativa consiste en prolongar la vida económica útil de los materiales y los recursos tanto como sea posible, reduciendo al mínimo la generación de residuos.


Clean Energy Technology Observatory, Early stage technologies in the field of energy. European Comission

Within the context of the Clean Energy Technology Observatory, 77 emerging technologies related to Energy have been detected using a hybrid approach that combines text mining with expert knowledge. The report provides a concise description of these 77 technologies, including key indicators. Furthermore, the report includes a short analysis outlining the involvement of public and private entities, patenting activity, and the relative performance of major economies (EU, US, CN, KR, JP) in these emerging technologies.

Més posts d'Entorn


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Graduate Programs (3)

GSK Future Leaders graduate programme .  Sustainability Analyst Internship & Graduate Program.  All We Wear Group Graduate Management Traineeship Programme (GMT) .  AB InBev Shell Graduate Programme 2024 - Germany Business Planning and Supply Chain Graduate . Henkel Graduate Program CHAiNGERS Operations & Supply Chain . Henkel Engineering & Technology Graduate Programme . Rolls-Royce Més posts de Graduate program

Oferta pública 16/04/2024

  Ajuntament de Viladecans 1 plaça de Tècnic de gestió Qualitat Ambiental, Pla Local d'Ocupació 2024 (PFO) Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Processor design engineer (RE1) Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Dual Technologies (R4) Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) 1 plaça de Tècnic de suport a la recerca Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l'Enginyeria (CIMNE) 1 plaça d'Innovation Leader in projects related to Increase energy user awareness and energy communities Diputació de Tarragona 1 plaça d'Enginyer tècnic industrial a Enginyeria Municipal - Assistència en Medi Ambient, Salut Pública, Enginyeria Municipal i Territori Diputació de Tarragona 1 plaça d'Auxiliar administratiu a Gestió Administrativa - Assistència en Medi Ambient, Salut Pública, Enginyeria Municipal i Territori Fundació Bosch Gimpera 1 plaça d'Ajudant inve

Oferta pública 15/04/2024

  Ajuntament de la Canonja Borsa de treball de places d'Enginyer tècnic industrial. Pla d'ocupació 2024 Ajuntament de Montcada i Reixac Borsa de treball de places de Personal tècnic mitjà de sistemes d'informació i comunicació Ajuntament de Montcada i Reixac Borsa de treball de places de Personal tècnic mitjà de desenvolupament d'aplicatius Ajuntament de Reus Borsa de treball de places d'Enginyer de camins, canals i ports Ajuntament de Santa Cristina d'Aro Borsa de treball de places d'Arquitecte tècnic Ajuntament de Tiana 1 plaça de Secretari de classe segona Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Research Engineer - HPC programmer (RE1) Consorci del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) 1 plaça de Tècnic en sistemes d'observació, seguiment i conservació de la biodiversitat Empresa de Transformación Agraria, SA, SME, MP (TRAGSA) 2 places de Graduat en Enginyeria o Enginyeria Tècnica