Masterclass - Ciberfeminisme i open hardware: Sistemes oberts per a futurs tecnològics alternatius - Cibernàrium

En un període en què l'atenció entorn de la tecnologia es concentra principalment en la intel·ligència artificial, l'aprenentatge automàtic i la necessitat de recursos vastos i inabastables per a la majoria de les persones que aquestes pràctiques demanden, aquest seminari busca destacar la importància de la revisió d'enfocaments ciberfeministes sobre tecnologies obertes, creatives, inestables i alienades amb la cultura maker, el DIY i l'open hardware.

La cultura s'estableix com una estructura simbòlica artificial de creació i cooperació col·lectiva, que completa els circuits que les capacitats biològiques no poden tancar. Entendre la tecnologia com una cultura fomenta trencar la visió monolítica del desenvolupament tecnològic, acceptant la idea que diverses tecnologies i coneixements poden coexistir.

TEMARI

La sessió es dividirà en 3 seccions:

1. Introducció teòrica i revisió del moviment ciberfeminista des dels 90 fins ara.

2. Estudis de cas: Es presentaran anàlisis detallades d'una selecció de projectes i col·lectius artístics ciberfeministes, destacant-ne la rellevància en les propostes de tecnologies alternatives. Aquesta secció proporcionarà una visió específica i exemplar de l'aplicació pràctica dels conceptes discutits.

3. Exercici de reflexió col·lectiva: Aquest component final busca consolidar la comprensió i fomentar la reflexió personal sobre la intersecció entre feminisme, tecnologia i expressió artística.

Quan: dc. 06/03/24 (18:00-19:30h)

Més informació

Més posts de Formació

Entrada destacada

Dinamitza el teu networking amb Linkedin. UPC Alumni

Desenvolupa tècniques per cercar feina T'oferim tot un ventall de consells i recomanacions per guiar la recerca de feina, desenvolupant ...