Gestor/a per a la internacionalització del sector espacial | IEEC

L’objecte d’aquesta convocatòria és el procés de selecció d’un candidat per ocupar un lloc de treball de Gestor de Recerca adscrit a l’Àrea de Promoció del Sector Espacial de Catalunya de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya.

El New Space representa un nou ús de l'espai, una nova tecnologia, un nou conjunt de serveis i,per tant, una nova economia basada en una indústria espacial orientada a la comercialització, en la sinèrgia amb el sector digital i les tecnologies digitals avançades i procediments d'innovació més dinàmics i àgils. El New Space ofereix oportunitats per a l'ús i explotació de plataformes espacials per a una gran varietat d'aplicacions, com ara els productes i serveis derivats de les tecnologies d'observació de la Terra, les telecomunicacions i els sistemes de posicionament GNSS, la recerca científica, el desenvolupament i la qualificació de la tecnologia espacial, entre d’altres.

L'IEEC i la Generalitat de Catalunya impulsen el New Space mitjançant la definició i execució de l’Estratègia New Space de Catalunya per reforçar l'ecosistema espacial mitjançant el llançament de missions de nanosatèl·lits, el desenvolupament d’infraestructures terrestres, programes de recerca i innovació i de promoció de talent, programes d’impuls industrial i serveis d'alt valor afegit basats en tecnologies espacials.

L’oferta està destinada a cobrir la plaça de Gestor de Recerca per a la internacionalització del sector espacial de l’Oficina de Serveis i Promoció Industrial (OSPI) de l’Àrea de Promoció del Sector Espacial de Catalunya (APEC) de l’IEEC.

L'Oficina OSPI es dedica, en el marc de les activitats impulsades per l’IEEC vinculades a l’Estratègia New Space de Catalunya (newspace.gencat.cat), a la definició de serveis d'ús de recursos d'espai, als programes de promoció de l’ecosistema vinculat al sector espacial i a la promoció de la cooperació internacional.

El/la candidat/a seleccionat/da tindrà les funcions i responsabilitats següents:

  • Analitzar el sector espacial a nivell nacional i internacional per explorar possibles col·laboracions i promoure i desenvolupar programes de promoció de l’ecosistema espacial català i la cooperació internacional.
  • Col·laborar en l’elaboració de les activitats per a la promoció de la internacionalització de l’ecosistema espacial català.
  • Impulsar la participació en programes de col·laboració internacional tan per part de l’IEEC com per part de membres de l’ecosistema català.
  • Col·laborar amb els organismes a on l’IEEC participa per a la promoció de la internacionalització de les activitats del sector espacial català.
  • Promoure col·laboracions complementàries i interdisciplinàries a nivell internacional entre investigadors i indústria dins del sector espacial.
  • Sensibilitzar els membres de l'ecosistema català de les oportunitats existents mitjançant esdeveniments, visites i trobades amb institucions de recerca, departaments governamentals i empreses.
  • Gestió de projectes garantint el compliment de la normativa i els terminis de convocatòria de projectes. Assegurar que els informes, els lliuraments i les fites es completen de manera oportuna i definint els procediments de qualitat.
  • Organització de reunions amb organismes i entitats d’àmbit internacional. Organització de reunions de projectes, reunions periòdiques, tallers, etc.
  • Mantenir i promoure estàndards per a la gestió de projectes per les diferents activitats desenvolupades.
  • Treballar amb les diferents oficines de l’IEEC dedicades a l’impuls de l’estratègia NewSpace i col·laborar amb la Generalitat de Catalunya i els organismes que també participen en el desenvolupament de l’estratègia.

Data fi de termini: 2024-03-14


Més posts de Recerca

Entrada destacada

Dinamitza el teu networking amb Linkedin. UPC Alumni

Desenvolupa tècniques per cercar feina T'oferim tot un ventall de consells i recomanacions per guiar la recerca de feina, desenvolupant ...