Passa al contingut principal

Gestor/a per a la internacionalització del sector espacial | IEEC

L’objecte d’aquesta convocatòria és el procés de selecció d’un candidat per ocupar un lloc de treball de Gestor de Recerca adscrit a l’Àrea de Promoció del Sector Espacial de Catalunya de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya.

El New Space representa un nou ús de l'espai, una nova tecnologia, un nou conjunt de serveis i,per tant, una nova economia basada en una indústria espacial orientada a la comercialització, en la sinèrgia amb el sector digital i les tecnologies digitals avançades i procediments d'innovació més dinàmics i àgils. El New Space ofereix oportunitats per a l'ús i explotació de plataformes espacials per a una gran varietat d'aplicacions, com ara els productes i serveis derivats de les tecnologies d'observació de la Terra, les telecomunicacions i els sistemes de posicionament GNSS, la recerca científica, el desenvolupament i la qualificació de la tecnologia espacial, entre d’altres.

L'IEEC i la Generalitat de Catalunya impulsen el New Space mitjançant la definició i execució de l’Estratègia New Space de Catalunya per reforçar l'ecosistema espacial mitjançant el llançament de missions de nanosatèl·lits, el desenvolupament d’infraestructures terrestres, programes de recerca i innovació i de promoció de talent, programes d’impuls industrial i serveis d'alt valor afegit basats en tecnologies espacials.

L’oferta està destinada a cobrir la plaça de Gestor de Recerca per a la internacionalització del sector espacial de l’Oficina de Serveis i Promoció Industrial (OSPI) de l’Àrea de Promoció del Sector Espacial de Catalunya (APEC) de l’IEEC.

L'Oficina OSPI es dedica, en el marc de les activitats impulsades per l’IEEC vinculades a l’Estratègia New Space de Catalunya (newspace.gencat.cat), a la definició de serveis d'ús de recursos d'espai, als programes de promoció de l’ecosistema vinculat al sector espacial i a la promoció de la cooperació internacional.

El/la candidat/a seleccionat/da tindrà les funcions i responsabilitats següents:

  • Analitzar el sector espacial a nivell nacional i internacional per explorar possibles col·laboracions i promoure i desenvolupar programes de promoció de l’ecosistema espacial català i la cooperació internacional.
  • Col·laborar en l’elaboració de les activitats per a la promoció de la internacionalització de l’ecosistema espacial català.
  • Impulsar la participació en programes de col·laboració internacional tan per part de l’IEEC com per part de membres de l’ecosistema català.
  • Col·laborar amb els organismes a on l’IEEC participa per a la promoció de la internacionalització de les activitats del sector espacial català.
  • Promoure col·laboracions complementàries i interdisciplinàries a nivell internacional entre investigadors i indústria dins del sector espacial.
  • Sensibilitzar els membres de l'ecosistema català de les oportunitats existents mitjançant esdeveniments, visites i trobades amb institucions de recerca, departaments governamentals i empreses.
  • Gestió de projectes garantint el compliment de la normativa i els terminis de convocatòria de projectes. Assegurar que els informes, els lliuraments i les fites es completen de manera oportuna i definint els procediments de qualitat.
  • Organització de reunions amb organismes i entitats d’àmbit internacional. Organització de reunions de projectes, reunions periòdiques, tallers, etc.
  • Mantenir i promoure estàndards per a la gestió de projectes per les diferents activitats desenvolupades.
  • Treballar amb les diferents oficines de l’IEEC dedicades a l’impuls de l’estratègia NewSpace i col·laborar amb la Generalitat de Catalunya i els organismes que també participen en el desenvolupament de l’estratègia.

Data fi de termini: 2024-03-14


Més posts de Recerca

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La ciberseguretat a Catalunya

El sector de la ciberseguretat és un element cada vegada més fonamental per a les empreses que tenen presència i activitat a escala digital, ja sigui a través d’internet com en la gestió de dades i processos interns de la pròpia companyia. Per això, tal com recull l’actualització de l’informe 'La ciberseguretat a Catalunya,' elaborat per ACCIÓ i l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, ja hi ha 516 empreses que desenvolupen el seu model de negoci en aquest sector. Xifra que representa un creixement del 50% respecte els darrers cinc anys. Pel que fa a volum de negoci, el 2022 (darreres dades disponibles) el sector va generar 1.244 milions d’euros, un 16% més que l’any anterior, i un creixement del 54% respecte els darrers sis anys. Les empreses de ciberseguretat donen feina a més de 9.400 persones, un 15% més que el 2021. [PÍNDOLA] La ciberseguretat a Catalunya CAT EN Descarrega l'informe complet Més posts de Mercat de treball

Pràctiques Ciberseguretat - Consultoria a UPCnet

Som l'empresa de consultoria i serveis digitals avançats de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Proporcionem a la UPC serveis TIC amb la màxima fiabilitat, rendibilitat i amb evolució constant per donar suport a l’estratègia de la Universitat. Combinem el coneixement generat a la UPC amb el talent i l'experiència del nostre equip format per més de 250 professionals de l’enginyeria i la consultoria, adquirida treballant en projectes i empreses líders des de fa més de 20 anys. Facilitem el creixement de les persones del nostre equip perquè siguin les i els líders tecnològics del futur. Ho fem en un bon ambient de treball i amb condicions flexibles. El teu repte Col·laborar en diverses oficines tècniques de seguretat, donant suport al rol de CISO i assistència en la revisió i elaboració de polítiques i procediments de seguretat, gestió de riscos, plans de continuïtat, programes de dinamització de la ciberseguretat, elaboració de píndoles formatives... Participar en proj

Els semiconductors a Catalunya

Els semiconductors per a la fabricació de xips estan dissenyats específicament per proporcionar als dispositius i circuits integrats la capacitat de processar, emmagatzemar i transmetre dades. Així, els materials semiconductors són un element crucial en l'electrònica moderna i constitueixen un component important de molts dispositius electrònics d'ús habitual, com ara telèfons intel·ligents, tauletes i ordinadors, però també de tots els dispositius que han anant incorporant elements digitals i de connectivitat. És el cas dels automòbils, l’equipament mèdic, els data centers o els aparells automatitzats. En xifres globals, el 2024 els ingressos de la indústria mundial de semiconductors arribaran als 588.360 milions de dòlars, un augment del 13% respecte l'any anterior. De cara a futur, s'espera que la indústria mundial dels xips de semiconductors creixi a un ritme del 6,3% anual fins al 2027. I nforme complet Els semiconductors a Catalunya Píndola: Els semiconductors a C