Passa al contingut principal

Gestor/a per a la internacionalització del sector espacial | IEEC

L’objecte d’aquesta convocatòria és el procés de selecció d’un candidat per ocupar un lloc de treball de Gestor de Recerca adscrit a l’Àrea de Promoció del Sector Espacial de Catalunya de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya.

El New Space representa un nou ús de l'espai, una nova tecnologia, un nou conjunt de serveis i,per tant, una nova economia basada en una indústria espacial orientada a la comercialització, en la sinèrgia amb el sector digital i les tecnologies digitals avançades i procediments d'innovació més dinàmics i àgils. El New Space ofereix oportunitats per a l'ús i explotació de plataformes espacials per a una gran varietat d'aplicacions, com ara els productes i serveis derivats de les tecnologies d'observació de la Terra, les telecomunicacions i els sistemes de posicionament GNSS, la recerca científica, el desenvolupament i la qualificació de la tecnologia espacial, entre d’altres.

L'IEEC i la Generalitat de Catalunya impulsen el New Space mitjançant la definició i execució de l’Estratègia New Space de Catalunya per reforçar l'ecosistema espacial mitjançant el llançament de missions de nanosatèl·lits, el desenvolupament d’infraestructures terrestres, programes de recerca i innovació i de promoció de talent, programes d’impuls industrial i serveis d'alt valor afegit basats en tecnologies espacials.

L’oferta està destinada a cobrir la plaça de Gestor de Recerca per a la internacionalització del sector espacial de l’Oficina de Serveis i Promoció Industrial (OSPI) de l’Àrea de Promoció del Sector Espacial de Catalunya (APEC) de l’IEEC.

L'Oficina OSPI es dedica, en el marc de les activitats impulsades per l’IEEC vinculades a l’Estratègia New Space de Catalunya (newspace.gencat.cat), a la definició de serveis d'ús de recursos d'espai, als programes de promoció de l’ecosistema vinculat al sector espacial i a la promoció de la cooperació internacional.

El/la candidat/a seleccionat/da tindrà les funcions i responsabilitats següents:

  • Analitzar el sector espacial a nivell nacional i internacional per explorar possibles col·laboracions i promoure i desenvolupar programes de promoció de l’ecosistema espacial català i la cooperació internacional.
  • Col·laborar en l’elaboració de les activitats per a la promoció de la internacionalització de l’ecosistema espacial català.
  • Impulsar la participació en programes de col·laboració internacional tan per part de l’IEEC com per part de membres de l’ecosistema català.
  • Col·laborar amb els organismes a on l’IEEC participa per a la promoció de la internacionalització de les activitats del sector espacial català.
  • Promoure col·laboracions complementàries i interdisciplinàries a nivell internacional entre investigadors i indústria dins del sector espacial.
  • Sensibilitzar els membres de l'ecosistema català de les oportunitats existents mitjançant esdeveniments, visites i trobades amb institucions de recerca, departaments governamentals i empreses.
  • Gestió de projectes garantint el compliment de la normativa i els terminis de convocatòria de projectes. Assegurar que els informes, els lliuraments i les fites es completen de manera oportuna i definint els procediments de qualitat.
  • Organització de reunions amb organismes i entitats d’àmbit internacional. Organització de reunions de projectes, reunions periòdiques, tallers, etc.
  • Mantenir i promoure estàndards per a la gestió de projectes per les diferents activitats desenvolupades.
  • Treballar amb les diferents oficines de l’IEEC dedicades a l’impuls de l’estratègia NewSpace i col·laborar amb la Generalitat de Catalunya i els organismes que també participen en el desenvolupament de l’estratègia.

Data fi de termini: 2024-03-14


Més posts de Recerca

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qui és qui entre les 25 empreses que més facturen de Catalunya?. Via empresa

Dels "reis" de l'automoció de Martorell, a les infraestructures i el poder de la indústria farmacèutica catalana. Les 25 empreses amb seu a Catalunya que més facturen al territori superen de llarg els 1.000 milions d'euros de facturació anuals, generant un impacte notori al PIB català. Qui és qui entre les empreses capdavanteres de Catalunya? Pista: la majoria d'elles són àmpliament reconegudes per la població, però algunes d'elles són del tot inesperades. A continuació, el rànquing de les 25 empreses que més facturen a Catalunya, segons xifres que ha avançat Acció en exclusiva a VIA Empresa. Notícia Més posts de Mercat de treball

Oferta pública 15/07/2024

  Ajuntament de l'Ametlla de Mar 1 plaça d'Administrador de sistemes adscrit al departament d'informàtica Ajuntament de Vilafranca del Penedès 1 plaça de Tècnic d'informàtica de sistemes Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Research Engineer - Star-HPC-8 (RE2) Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC) 1 plaça de Technician of Competitive Calls Empresa de Transformación Agraria, SA, SME, MP (TRAGSA) 2 places d'Enginyer Tècnic o Superior - Obres modernització de Regadius (Catalunya) Figueres de Serveis, SA (FISERSA) 1 plaça de Cap de Qualitat i Control de Processos Fundació Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) 1 plaça de Collaboration grant in for the project ADAM Automation of Metabolomics Data Analysis Fundació Institut Universitari de Recerca per a l'Atenció Primària de la Salut Jordi Gol i Gurina 1 plaça d'Epidemiòleg sènior RWEpi Fundació Institut Universitari de Re

Ofertes de recerca a la UPC

Teniu coneixements en Enginyeria Electrònica o de Telecomunicació?   Aquesta setmana us portem una plaça d’iniciació a la Recerca Doctoral on podríeu encaixar. Per treballar al Departament d’Enginyeria Electrònica i, en concret, en un projecte per dissenyar i implementar circuits MPPT (seguiment del punt màxim de potència) per a la seva aplicació a captadors d’energia, òptics i tèrmics, en interiors d'edificis per alimentar nodes sensors. Us interessa? Tots els detalls en aquest enllaç Més ofertes laborals d’altres àmbits, al web   Més posts d' UPC