Passa al contingut principal

Com mesurar l'impacte ambiental de la teva empresa

En aquesta sessió aprendràs, de la mà d’experts, a mesurar els diferents vectors ambientals de la teva empresa, a definir indicadors i a recollir dades que et serviran per calcular l’impacte de la teva activitat. També, podràs conèixer diferents metodologies de mesura: petjada ambiental, petjada de carboni i anàlisi del cicle de vida.

Combatre el canvi climàtic i la descarbonització de l’economia és el major repte que tenim per endavant. Avançar en la sostenibilitat permet guanyar en productivitat dels recursos, reduir les dependències de recursos estratègics, millorar el posicionament, diferenciar-se i accedir a nous mercats i clients. Les empreses tenen un paper cabdal en l’assoliment d’una economia més sostenible i més alineada amb els compromisos de mitigació i adaptació assumits pels Estats a l’Acord de París.

El teixit empresarial del país té un paper fonamental atès que la seva activitat, a banda de millorar la vida de les persones a través dels seus productes i serveis i contribuir al desenvolupament econòmic i social, causa un efecte directe sobre el nostre entorn, sobretot pel que fa a les emissions de gasos amb efecte hivernacle. Ciutats i empreses de tot el món estan establint objectius per reduir-les i aconseguir les zero emissions netes de carboni (Net Zero) el 2050.

Per assolir aquests propòsits, les empreses han de saber mesurar el seu impacte ambiental, determinar i prioritzar les àrees d’actuació que poden millorar la seva sostenibilitat i impulsar la innovació que marcarà la seva diferenciació ambiental.

Si vols mesurar el teu impacte ambiental, no et pots perdre aquesta sessió!

I un cop hagis après a mesurar la teva sostenibilitat, et pots inscriure a la sessió del proper 8 d’abril per conèixer com comunicar-ho.

Quan: Dimarts, 5 de març del 2024 de 10.00 h a 11.30 h

Més informació

Més posts d'Esdeveniments

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qui és qui entre les 25 empreses que més facturen de Catalunya?. Via empresa

Dels "reis" de l'automoció de Martorell, a les infraestructures i el poder de la indústria farmacèutica catalana. Les 25 empreses amb seu a Catalunya que més facturen al territori superen de llarg els 1.000 milions d'euros de facturació anuals, generant un impacte notori al PIB català. Qui és qui entre les empreses capdavanteres de Catalunya? Pista: la majoria d'elles són àmpliament reconegudes per la població, però algunes d'elles són del tot inesperades. A continuació, el rànquing de les 25 empreses que més facturen a Catalunya, segons xifres que ha avançat Acció en exclusiva a VIA Empresa. Notícia Més posts de Mercat de treball

Oferta pública 15/07/2024

  Ajuntament de l'Ametlla de Mar 1 plaça d'Administrador de sistemes adscrit al departament d'informàtica Ajuntament de Vilafranca del Penedès 1 plaça de Tècnic d'informàtica de sistemes Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Research Engineer - Star-HPC-8 (RE2) Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC) 1 plaça de Technician of Competitive Calls Empresa de Transformación Agraria, SA, SME, MP (TRAGSA) 2 places d'Enginyer Tècnic o Superior - Obres modernització de Regadius (Catalunya) Figueres de Serveis, SA (FISERSA) 1 plaça de Cap de Qualitat i Control de Processos Fundació Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) 1 plaça de Collaboration grant in for the project ADAM Automation of Metabolomics Data Analysis Fundació Institut Universitari de Recerca per a l'Atenció Primària de la Salut Jordi Gol i Gurina 1 plaça d'Epidemiòleg sènior RWEpi Fundació Institut Universitari de Re

Ofertes de recerca a la UPC

Teniu coneixements en Enginyeria Electrònica o de Telecomunicació?   Aquesta setmana us portem una plaça d’iniciació a la Recerca Doctoral on podríeu encaixar. Per treballar al Departament d’Enginyeria Electrònica i, en concret, en un projecte per dissenyar i implementar circuits MPPT (seguiment del punt màxim de potència) per a la seva aplicació a captadors d’energia, òptics i tèrmics, en interiors d'edificis per alimentar nodes sensors. Us interessa? Tots els detalls en aquest enllaç Més ofertes laborals d’altres àmbits, al web   Més posts d' UPC