Passa al contingut principal

10 tendències tecnològiques que ens esperen el 2024

El 2024 seguirà marcat per noves evolucions tecnològiques que ens tocaran de prop. Per un costat, brillaran evolucions tecnològiques que ens ajudaran a pal·liar els efectes de l'emergència climàtica i d'altres que seguiran dotant d'eficiència i seguretat a l'empresa. Descobreix les 10 tendències tecnològiques de 2024!

  • Intel·ligència artificial: Aquesta ha estat i segueix sent una de les àrees tecnològiques amb més projecció a curt i mig termini i amb més potencial de desenvolupament. La IA generativa representa el gran motor de canvi i disrupció a l'empresa i a la societat.
  • Ciberseguretat: Ha de ser una prioritat per empreses, governs i individus. Amb l'augment de la connectivitat i l'automatizació, els atacs cibernètics són cada vegada més sofisticats afectant infraestructures crítiques, serveis financers, processos productius o sistemes de salut.
  • Quàntica: Les tecnologies quàntiques revolucionaran els camps de la informàtica, la criptografia o la sensòrica, resolent problemes que ara són impossibles per a la computació clàssica. Experimentarà una gran creixement per la demanda de computació d'altes prestacions o l'augment dels ciberatacs.
  • Indústria 4.0: Tal i com ha fet durant els darrers anys, la indústria seguirà avançant cap a la transformació digital amb l'objectiu de prendre decisions en temps real, guanyar productivitat i flexibilitat. Tot plegat amb tecnologies destacades com la IOT, l'anàlisi de dades, el cloud computing o la robòtica, entre d'altres.
  • Xips i semiconductors: La seva evolució marca el ritme de la transformació digital. La voluntat d'aconseguir la sobirania tecnològica i una capacitat de producció de semiconductors a Europa seguirà a les agendes aquest 2024. A més, s'espera que hi hagi bones oportunitats per explorar noves tecnologies.
  • Medicina personalitzada: Suposa un canvi de paradigma en l'àmbit de la salut per millorar la prevenció, el diagnòstic i el tractament de malalties, adequant els medicaments i les teràpies a cada pacient.
  • Descarbonització: La necessitat d'accelerar el desenvolupament de tecnologies lligades a la descarbonització seguirà creixent amb la utilització de combustibles alternatius, processos més eficients o amb la utilització de materials menys intensius en carboni.
  • Hidrogen: L'hidrogen net és la pedra angular de la transició energètica i els seus casos d'ús s'estan expandint a molts sectors. El desenvolupament de tecnologies per a la seva generació s’accelerarà exponencialment en els propers anys.
  • Economia blava: L'ús sostenible i responsable dels recursos marins i costaners és un dels grans reptes que tenim per davant. L’economia blava pot crear noves oportunitats en àrees com l'energia renovable marina, l’ús d’algues i la biotecnologia.
  • Tecnologies de l'aigua: L'emergència climàtica i l'escassetat de recursos hídrics ens obliga a cercar tecnologies, dispositius i materials que millorin l'eficiència, la recuperació i la reutilització de l'aigua.

Descarrega l'informe '10 tendències tecnològiques destacades pel 2024'

Més posts de Mercat de treball

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Oferta pública 23/02/2024

  Ajuntament de la Riba 1 plaça de Secretari interventor Ajuntament de les Franqueses del Vallès Borsa de treball de places d'Arquitecte tècnic Ajuntament de les Franqueses del Vallès Borsa de treball de places d'Enginyer tècnic manteniment edificis Ajuntament de les Franqueses del Vallès Borsa de treball de places d'Enginyer tècnic de mobilitat Ajuntament de les Franqueses del Vallès Borsa de treball de places de Tècnic de medi ambient Ajuntament de Sabadell 1 plaça de Tècnic mitjà d'enginyeria industrial (esp. electricitat) Ajuntament de Sabadell 2 places de Tècnic mitjà enginyer Ajuntament de Tossa de Mar 2 places de Tècnic de suport (Àrea de medi ambient i activitats - Àrea d'obres i urbanisme) Ajuntament de Valls - Institut Municipal de Desenvolupament Local - Vallsgenera Borsa de treball de places de Personal docent de matèries administratives (tresoreria i comptabilitat) - Programa SEFED Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) - Transports de Barcelona, SA 1 pl

Oferta pública 21/02/2024

  Ajuntament d'Alforja 1 plaça de Secretari - interventor Ajuntament de l'Ampolla 1 plaça d'Arquitecte tècnic Ajuntament de l'Ampolla 1 plaça d'Enginyer tècnic Ajuntament d'Esplugues de Llobregat 1 plaça d'Enginyer superior Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 2 places de Postdoctoral and research engineer positions on data assimilation for the atmospheric composition (R2) Consell Comarcal de l'Urgell Borsa de treball de places de Secretari interventor del Servei d'Assistència Tècnica Municipal (SATM) Consell Comarcal del Berguedà 1 plaça de Secretari Consorci per a la Construcció, Equipament i Explotació del Laboratori de Llum Sincrotró (CELLS) 1 plaça de Civil Engineer Empresa de Transformación Agraria, SA, SME, MP (TRAGSA) 15 places d'Analista Java (Nacional) Empresa de Transformación Agraria, SA, SME, MP (TRAGSA) 25 places d'Analista Programador Java (Nacional) Empresa de Transformación Agraria, SA

políticas y prácticas en diversidad e inclusión: un estudio especial sobre la diversidad funcional. Fundación Randstad

Un estudio, elaborado por el Instituto de Innovación Social de Esade y la Fundación Randstad, que analiza algunas de las prácticas y estrategias globales más efectivas en materia de diversidad e inclusión, para así identificar los impulsores y los obstáculos en el entorno empresarial para lograr la integración laboral de personas con discapacidad. ¿Cómo pueden avanzar las organizaciones para pasar de la diversidad a la verdadera inclusión? ¿Qué podemos aprender de la gestión de la diversidad e inclusión de otros colectivos que pueda aplicarse en el ámbito de la diversidad funcional? Informe Més posts de Diversitat