Passa al contingut principal

10 tendències tecnològiques que ens esperen el 2024

El 2024 seguirà marcat per noves evolucions tecnològiques que ens tocaran de prop. Per un costat, brillaran evolucions tecnològiques que ens ajudaran a pal·liar els efectes de l'emergència climàtica i d'altres que seguiran dotant d'eficiència i seguretat a l'empresa. Descobreix les 10 tendències tecnològiques de 2024!

  • Intel·ligència artificial: Aquesta ha estat i segueix sent una de les àrees tecnològiques amb més projecció a curt i mig termini i amb més potencial de desenvolupament. La IA generativa representa el gran motor de canvi i disrupció a l'empresa i a la societat.
  • Ciberseguretat: Ha de ser una prioritat per empreses, governs i individus. Amb l'augment de la connectivitat i l'automatizació, els atacs cibernètics són cada vegada més sofisticats afectant infraestructures crítiques, serveis financers, processos productius o sistemes de salut.
  • Quàntica: Les tecnologies quàntiques revolucionaran els camps de la informàtica, la criptografia o la sensòrica, resolent problemes que ara són impossibles per a la computació clàssica. Experimentarà una gran creixement per la demanda de computació d'altes prestacions o l'augment dels ciberatacs.
  • Indústria 4.0: Tal i com ha fet durant els darrers anys, la indústria seguirà avançant cap a la transformació digital amb l'objectiu de prendre decisions en temps real, guanyar productivitat i flexibilitat. Tot plegat amb tecnologies destacades com la IOT, l'anàlisi de dades, el cloud computing o la robòtica, entre d'altres.
  • Xips i semiconductors: La seva evolució marca el ritme de la transformació digital. La voluntat d'aconseguir la sobirania tecnològica i una capacitat de producció de semiconductors a Europa seguirà a les agendes aquest 2024. A més, s'espera que hi hagi bones oportunitats per explorar noves tecnologies.
  • Medicina personalitzada: Suposa un canvi de paradigma en l'àmbit de la salut per millorar la prevenció, el diagnòstic i el tractament de malalties, adequant els medicaments i les teràpies a cada pacient.
  • Descarbonització: La necessitat d'accelerar el desenvolupament de tecnologies lligades a la descarbonització seguirà creixent amb la utilització de combustibles alternatius, processos més eficients o amb la utilització de materials menys intensius en carboni.
  • Hidrogen: L'hidrogen net és la pedra angular de la transició energètica i els seus casos d'ús s'estan expandint a molts sectors. El desenvolupament de tecnologies per a la seva generació s’accelerarà exponencialment en els propers anys.
  • Economia blava: L'ús sostenible i responsable dels recursos marins i costaners és un dels grans reptes que tenim per davant. L’economia blava pot crear noves oportunitats en àrees com l'energia renovable marina, l’ús d’algues i la biotecnologia.
  • Tecnologies de l'aigua: L'emergència climàtica i l'escassetat de recursos hídrics ens obliga a cercar tecnologies, dispositius i materials que millorin l'eficiència, la recuperació i la reutilització de l'aigua.

Descarrega l'informe '10 tendències tecnològiques destacades pel 2024'

Més posts de Mercat de treball

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Oferta pública 07/06/2024

  Ajuntament de Corbera de Llobregat 1 plaça de Tècnic mitjà de Recursos Humans (Cap de Recursos Humans) Ajuntament de Ribes de Freser 1 plaça d'Enginyer Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça d'Undergraduate Student - Data for Language and Translation Technologies (R0) Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) 1 plaça d'Especialista en ecologia, gestió forestal i ciència de dades Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC) 1 plaça de Technician of Competitive Calls Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça d'Enginyer tècnic agrícola Generalitat de Catalunya - Departament d'Interior 1 plaça de Tècnic superior a la Secretaria General (Barcelona) Institut d'Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) 1 plaça d'Enginyer Júnior per al Grup de Recerca de Codificació interactiva d'imatges (IEEC-CERES / UAB-dEIC-GICI) per al projecte

Oferta pública 04/06/2024

  Ajuntament de Torredembarra 1 plaça d'Enginyer tècnic d'obre pública Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de FPGA Research Engineer (RE1) Fundació Bosch Gimpera 1 plaça d'Enginyer Electrònic Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça de Diplomat enginyer tècnic agrícola a l'Oficina Comarcal de la Terra Alta dels Serveis Territorials a Terres de l'Ebre Generalitat de Catalunya - Departament de Drets Socials 3 places de Tècnic superior al Programa temporal de suport a la transformació organitzativa Generalitat de Catalunya - Ens d'Abastament d'Aigua Ter-Llobregat (ATL) 1 plaça de Tècnic de seguretat corporativa Oficines centrals de Fontsanta (Sant Joan Despí) Generalitat de Catalunya - Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, SAU 1 plaça de Cap de gerència de Projectes i Serveis TIC Generalitat de Catalunya - Institut de Seguretat Pública de Catalun

Oferta pública 03/06/2024

  Ajuntament de Barcelona - Barcelona Activa, SA 1 plaça de Tècnic superior de sectors estratègics i innovació Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant 1 plaça d'Enginyer industrial Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Senior HPC for Earth Sciences Team Leader (RE3) Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) 1 plaça de Post-Doctoral offer in Ecohydrological modelling and forest management Fundació i2CAT, Internet i Innovació Digital a Catalunya 1 plaça de Business Developer Sector Telco Generalitat de Catalunya - Agència Catalana de l'Aigua (ACA) 2 places de Tècnic superior especialista Departament de Regulació de Serveis d'Abastament de l'Àrea d'Abastament d'Aigua Generalitat de Catalunya - Agència Catalana de l'Aigua (ACA) 1 plaça de Tècnic superior especialista Unitat d'Ordenació del Domini Públic Hidràulic de la Demarcació Territorial de Girona Generalitat de Catal