Passa al contingut principal

10 tendències tecnològiques que ens esperen el 2024

El 2024 seguirà marcat per noves evolucions tecnològiques que ens tocaran de prop. Per un costat, brillaran evolucions tecnològiques que ens ajudaran a pal·liar els efectes de l'emergència climàtica i d'altres que seguiran dotant d'eficiència i seguretat a l'empresa. Descobreix les 10 tendències tecnològiques de 2024!

  • Intel·ligència artificial: Aquesta ha estat i segueix sent una de les àrees tecnològiques amb més projecció a curt i mig termini i amb més potencial de desenvolupament. La IA generativa representa el gran motor de canvi i disrupció a l'empresa i a la societat.
  • Ciberseguretat: Ha de ser una prioritat per empreses, governs i individus. Amb l'augment de la connectivitat i l'automatizació, els atacs cibernètics són cada vegada més sofisticats afectant infraestructures crítiques, serveis financers, processos productius o sistemes de salut.
  • Quàntica: Les tecnologies quàntiques revolucionaran els camps de la informàtica, la criptografia o la sensòrica, resolent problemes que ara són impossibles per a la computació clàssica. Experimentarà una gran creixement per la demanda de computació d'altes prestacions o l'augment dels ciberatacs.
  • Indústria 4.0: Tal i com ha fet durant els darrers anys, la indústria seguirà avançant cap a la transformació digital amb l'objectiu de prendre decisions en temps real, guanyar productivitat i flexibilitat. Tot plegat amb tecnologies destacades com la IOT, l'anàlisi de dades, el cloud computing o la robòtica, entre d'altres.
  • Xips i semiconductors: La seva evolució marca el ritme de la transformació digital. La voluntat d'aconseguir la sobirania tecnològica i una capacitat de producció de semiconductors a Europa seguirà a les agendes aquest 2024. A més, s'espera que hi hagi bones oportunitats per explorar noves tecnologies.
  • Medicina personalitzada: Suposa un canvi de paradigma en l'àmbit de la salut per millorar la prevenció, el diagnòstic i el tractament de malalties, adequant els medicaments i les teràpies a cada pacient.
  • Descarbonització: La necessitat d'accelerar el desenvolupament de tecnologies lligades a la descarbonització seguirà creixent amb la utilització de combustibles alternatius, processos més eficients o amb la utilització de materials menys intensius en carboni.
  • Hidrogen: L'hidrogen net és la pedra angular de la transició energètica i els seus casos d'ús s'estan expandint a molts sectors. El desenvolupament de tecnologies per a la seva generació s’accelerarà exponencialment en els propers anys.
  • Economia blava: L'ús sostenible i responsable dels recursos marins i costaners és un dels grans reptes que tenim per davant. L’economia blava pot crear noves oportunitats en àrees com l'energia renovable marina, l’ús d’algues i la biotecnologia.
  • Tecnologies de l'aigua: L'emergència climàtica i l'escassetat de recursos hídrics ens obliga a cercar tecnologies, dispositius i materials que millorin l'eficiència, la recuperació i la reutilització de l'aigua.

Descarrega l'informe '10 tendències tecnològiques destacades pel 2024'

Més posts de Mercat de treball

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La ciberseguretat a Catalunya

El sector de la ciberseguretat és un element cada vegada més fonamental per a les empreses que tenen presència i activitat a escala digital, ja sigui a través d’internet com en la gestió de dades i processos interns de la pròpia companyia. Per això, tal com recull l’actualització de l’informe 'La ciberseguretat a Catalunya,' elaborat per ACCIÓ i l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, ja hi ha 516 empreses que desenvolupen el seu model de negoci en aquest sector. Xifra que representa un creixement del 50% respecte els darrers cinc anys. Pel que fa a volum de negoci, el 2022 (darreres dades disponibles) el sector va generar 1.244 milions d’euros, un 16% més que l’any anterior, i un creixement del 54% respecte els darrers sis anys. Les empreses de ciberseguretat donen feina a més de 9.400 persones, un 15% més que el 2021. [PÍNDOLA] La ciberseguretat a Catalunya CAT EN Descarrega l'informe complet Més posts de Mercat de treball

Pràctiques Ciberseguretat - Consultoria a UPCnet

Som l'empresa de consultoria i serveis digitals avançats de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Proporcionem a la UPC serveis TIC amb la màxima fiabilitat, rendibilitat i amb evolució constant per donar suport a l’estratègia de la Universitat. Combinem el coneixement generat a la UPC amb el talent i l'experiència del nostre equip format per més de 250 professionals de l’enginyeria i la consultoria, adquirida treballant en projectes i empreses líders des de fa més de 20 anys. Facilitem el creixement de les persones del nostre equip perquè siguin les i els líders tecnològics del futur. Ho fem en un bon ambient de treball i amb condicions flexibles. El teu repte Col·laborar en diverses oficines tècniques de seguretat, donant suport al rol de CISO i assistència en la revisió i elaboració de polítiques i procediments de seguretat, gestió de riscos, plans de continuïtat, programes de dinamització de la ciberseguretat, elaboració de píndoles formatives... Participar en proj

Els semiconductors a Catalunya

Els semiconductors per a la fabricació de xips estan dissenyats específicament per proporcionar als dispositius i circuits integrats la capacitat de processar, emmagatzemar i transmetre dades. Així, els materials semiconductors són un element crucial en l'electrònica moderna i constitueixen un component important de molts dispositius electrònics d'ús habitual, com ara telèfons intel·ligents, tauletes i ordinadors, però també de tots els dispositius que han anant incorporant elements digitals i de connectivitat. És el cas dels automòbils, l’equipament mèdic, els data centers o els aparells automatitzats. En xifres globals, el 2024 els ingressos de la indústria mundial de semiconductors arribaran als 588.360 milions de dòlars, un augment del 13% respecte l'any anterior. De cara a futur, s'espera que la indústria mundial dels xips de semiconductors creixi a un ritme del 6,3% anual fins al 2027. I nforme complet Els semiconductors a Catalunya Píndola: Els semiconductors a C