Passa al contingut principal

Informe anual de l'economia catalana 2022. Departament d'Economia i Hisenda

L'Informe anual de l'economia catalana 2022, elaborat pel Departament d'Economia i Hisenda, destaca que l'economia catalana va créixer un 5,5% l'any 2022, un ritme superior a la mitjana de la zona euro (4,1%). Aquest creixement va ser impulsat per la forta demanda interna, la recuperació del sector turístic i l'augment de les exportacions.

L'informe també destaca que el mercat de treball català va continuar creixent l'any 2022, amb una taxa d'atur que va baixar fins al 8,2%. El nombre de persones ocupades va augmentar en més de 100.000 persones, i el salari mitjà va créixer un 3,5%.

En l'àmbit de les finances públiques, l'informe destaca que el dèficit públic català va disminuir fins al 1,8% del PIB l'any 2022. Aquesta disminució es va deure a la recuperació de l'economia i a l'increment de les recaptacions fiscals.

En general, l'Informe anual de l'economia catalana 2022 presenta una imatge positiva de l'economia catalana. L'economia va créixer a un ritme elevat, el mercat de treball va continuar creixent i les finances públiques es van sanejar. No obstant això, l'informe també destaca alguns riscos, com ara l'elevada inflació, la guerra d'Ucraïna i els riscos geopolítics.

Descarregar Informe

Més entrades de Mercat de treball

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Mussola ha arribat al milió de pàgines vistes

Avui em desperto havent arribat a 1.000.000 de pàgines vistes a Mussola. Moltes gràcies a tots els que em seguiu. Moltes gràcies a tots. Espero que Mussola us hagi ajudat en la vostra cerca de feina o pràctiques i a créixer en la vostra carrera professional.

Oferta pública 10/04/2024

  Ajuntament de Cadaqués 1 plaça de Tècnic de medi ambient Ajuntament de Pira 1 plaça de Secretari interventor de l'Agrupació Pira - Vilaverd Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor 1 plaça de Tècnic de medi ambient Ajuntament de Sant Martí de Llémena 1 plaça d'Arquitecte tècnic Ajuntament d'Esparreguera Borsa de treball de places d'Enginyer tècnic Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Co-leader of the Climate Variability and Change Group (R4) Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Postdoc on aerosol microphysics (R2) Consell Comarcal de la Cerdanya Borsa de treball de places de Secretari interventor Fundació Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) 1 plaça d'Enginyer de Coordinació Tècnica del Projecte EBRT2030 Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça de Diplomat enginyer tècnic forestal a l'Oficina Comar

Mejores Empresas para Trabajar en España 2024

Las empresas Best Workplaces son un reflejo de la experiencia que defiende Great Place To Work para cada empleado y empleada en cada compañía. Great Place To Work significa sentir tu trabajo como algo más que un trabajo, confiar en tus líderes y compañeros y compañeras de equipo, ponerte en la piel de otra persona, encontrar un lugar al que perteneces, ser tratado/a equitativamente… Great Place To Work quiere un gran lugar para trabajar para todas las personas. Por tamaño Por sector Més posts de Cercar feina