Passa al contingut principal

Informe tecnològic: L'hidrogen verd a Catalunya. Acció

L’hidrogen és un vector energètic que es pot produir a partir de diversos precursors. Tal com detalla l’informe L’hidrogen verd a Catalunya, elaborat per ACCIÓ i que radiografia per primer cop aquest ecosistema al nostre país, es distingeixen fins a vuit tipus d’hidrogen, categoritzats en diversos colors en funció del mètode d’obtenció. L’hidrogen verd, el que s’obté mitjançant l’electròlisi de l’aigua utilitzant fonts d’energia renovables com la hidràulica, l’eòlica o la solar, és l’únic climàticament neutre.

A Catalunya són 140 les empreses que treballen en les diverses fases de la cadena de valor de l’hidrogen. Totes elles acumulen una facturació de 426 milions d’euros i generen més de 1.300 llocs de treball. Es tracta d’empreses que operen majoritàriament (61%) en el procés de transformació de l’hidrogen, mentre que un 23% ho fa en la seva fase de producció. En més de la meitat dels casos es tracta d’empreses exportadores (55%) i que facturen més de 10 milions d’euros (58%). De fet, un 82% del total ja factura més d’un milió d’euros.

Catalunya també compta amb un entorn que contribueix al desplegament de l’ecosistema de l’hidrogen, amb vuit centres tecnològics i de recerca que investiguen sobre aquest element. A més, fins a 31 entitats han estat capaces de captar 13 milions d’euros en fons europeus de l’Horizon 2020 vinculats a projectes de desenvolupament i implantació de solucions relacionades amb l’hidrogen verd.

D’altra banda, Catalunya també està implicada en diverses iniciatives per a l’impuls de l’hidrogen verd, com la European Clean Hydrogen Alliance, el Corredor de l’Hidrogen de l’Ebre o la Vall de l’Hidrogen de Catalunya.

INFORME DISPONIBLE EN FORMAT PÍNDOLA EN CATALÀ (document.PDF) I ANGLÈS (document .PDF). TAMBÉ POTS DESCARREGAR L'INFORME COMPLET MITJANÇANT AQUEST FORMULARI.

Més entrades de Mercat de treball

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Ofertes en Centres de Recerca (4)

3 plazas Doctor nivel FC3, 1 plaza de Titulado Superior nivel FI1, 4 plazas de Titulado Superior nivel FC2 y 3 plazas sujetas al Convenio Único para el personal laboral de la Administración General del Estado del Grupo Profesional M1 . Centro de Investigaciones Energéticas, Medioambientales y Tecnológicas. Termini  22 de abril de 2024 Postdoctoral researcher in hybrid electrocatalysts for green hydrogen production - NanoElectrocatalysis and Sustainable Chemistry . ICN2 - Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia. Deadline for applications: 24 April 2024 RESEARCH TECHNICIAN ADVANCED (CH4_BIOPOL) .  Institut Català de Recerca de l'Aigua.  Deadline for applications: 24 April 2024 RESEARCH TECHNICIAN (Retos20_RIVSTRESS) .  Institut Català de Recerca de l'Aigua. Deadline for applications: 25 April 2024 Optical Engineer . Catalonia Institute for Energy Research. Deadline for applications: 26 April 2024 Postdoc Position in Spiking Networks .  Computer Vision Center.  Deadline fo

Oferta pública 18/04/2024

  Ajuntament de Balaguer 1 plaça d'Adjunt de Secretaria Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Deep Learning Engineer for Speech Technologies (RE1) Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Deep Learning Engineer for Speech Technologies (RE2) Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Deep Learning Engineer for Language Technologies (RE2) Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Senior computational linguist researcher (R3) Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Deep Learning Engineer for Speech Technologies (RE2) Consorci per a la Construcció, Equipament i Explotació del Laboratori de Llum Sincrotró (CELLS) 1 plaça de Generic Controls Software & Toolbox Group Head Fundació Universitat Rovira i Virgili (Fundació URV) 1 plaça de Tècnic superi

Oferta pública 23/04/2024

  Ajuntament de Barberà del Vallès 1 plaça de Tècnic serveis territorials, especialitat enginyeria Ajuntament de Corbera de Llobregat 1 plaça de Tècnic mitjà de protecció civil. Pla Local d'Ocupació 2024 Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça d'Investigador postdoctoral - Integració GPU/ML per a codis CFD (Col·laboració ANL) Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme 1 plaça de Professorat permanent de sistemes integrats, control i automatització Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme 1 plaça de Professorat permanent d'enginyeria del software, bases de dades i sistemes d'informació Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme 1 plaça de Professor permanent de Física Generalitat de Catalunya - Institut de Seguretat Pública de Catalunya 1 plaça de Tècnic de gestió (Mollet del Vallès) Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) 1 plaça de Research Assistant at the Spatial Biotechnology Group Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) 1 plaça de Po