Passa al contingut principal

Open Class "Primera Constel·lació 5G NB-IoT LEO: Conceptualització i Desenvolupament del Projecte". UPC School

El dimarts 14-06-2022, a les 18:30, tindrà lloc una Open Class del màster en Internet of Things (IoT) (Presencial) i del màster en Internet of Things (IoT) (En línia).

Durant aquesta sessió veurem com una nova cadena de valor s'ha creat al voltant de la Internet of Things (IoT). Han aparegut nous reptes des d'un punt de vista de protocols i de desplegaments de xarxes per assolir la cobertura global i la seva interoperabilitat amb la indústria de les telecomunicacions ja existents.

Les xarxes de satèl·lits es posicionen com un jugador rellevant en aquest ecosistema, sempre que compleixin una sèrie de requisits que permetin sortir de la captivitat tecnològica que els ha distingit en la seva història i que alhora siguin rendibles en costos de desplegament i operacions. En aquest escenari, l'ecosistema NewSpace esdevé determinant per aconseguir solucions a curt termini i rendibles per al testatge i l'explotació de nous serveis.

Finalment, veurem la proposta tècnica de Sateliot i el seu impacte en un dels estàndards de referència per al desplegament massiu de la Internet of Things, el mMTC de 5G i la nova Rel 17 per a Non Terrestrial Networks, llista per a la seva publicació al juny de 2022.

El ponent

Marco Guadalupi, fundador i CTO de Sateliot

Enginyer de Telecomunicació per la Universitat de Bologna, màster en Ecosistema IoT i postgrau en Seguretat Informàtica. Exdirector tècnic del Grup Eurona Telecom, compta amb més de 20 anys d'experiència al sector de les telecomunicacions de banda ampla via ràdio terrenal (WiMAX i LTE) i satèl·litals com Hispasat, Avanti, Eutelsat Skylogic.

Membre de la 3GPP per al desenvolupament de la Rel 17 de l'estàndard 5G per a la connectivitat massiva d'objectes a xarxes no terrenals.

Més informació

Més entrades de Formació

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Lul·liana 2023

Un any més, el Col·legi Oficial d'Enginyeria en Informàtica de Catalunya celebra la Lul·liana en un acte commemoratiu del seu patró, Ramon Llull. Aquest any, tindrá lloc el dia 28 de novembre, a les 18:30 h, des de Barcelona al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. També es dona la possibilitat de connectar-se de forma online des de diferents comarques de Catalunya a través de streaming, amb la voluntat de reforçar el COEINF a tot el territori. Volem fer possible que participis allà on siguis! Inscríu-te i et direm com! TALENT TIC, és una proposta adreçada a professionals del món TIC de diferents edats i perfils professionals, així com a estudiants, que té per objectiu donar a conèixer els diferents rols professionals dels enginyers i enginyeres en informàtica, el seu entorn i les possibilitats de desenvolupament professional per a cada un. Programa: 18:30 h - S'obrirá la sessió per entrar a la sala virtual. 18:35 h - Benvinguda i Introducció – Degà, Vicedegana Secretà

Oferta pública 24/11/2023

  Ajuntament de Valls - Institut Municipal de Desenvolupament Local - Vallsgenera 1 plaça de Docent d'informàtica Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Postdoc on high resolution modeling (R2) Consorci Mar Parc de Salut de Barcelona 1 plaça de Tècnic superior en Informàtica per a la Unitat d'Innovació i Transformació Digital Corporació Sanitària Parc Taulí 1 plaça d'Enginyer de desenvolupament de software per projecte en Salut Mental Digital Generalitat de Catalunya - Departament d'Interior 1 plaça de Tècnic superior al Servei d'Administració de la Regió Policial Metropolitana Barcelona Generalitat de Catalunya - Departament d'Interior 1 plaça de Tècnic superior opció medi ambient al Servei de Tecnologia a la Direcció General de Protecció Civil Generalitat de Catalunya - Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, SAU 1 plaça de Tècnic junior d'obra civil Generalitat de Catalunya - Institut de Recerca i

Oferta pública 27/11/2023

  Ajuntament de Cabrils 1 plaça d'Enginyer municipal Ajuntament de Valls - Institut Municipal de Desenvolupament Local - Vallsgenera 1 plaça de Docent d'informàtica Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Research Project Manager - Computer Applications in Science and Engineering (CASE) Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de -Fullstack Developer (RE1) Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Data Engineer/Wrangler (RE1) Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça de Diplomat, enginyer tècnic agrícola, al Servei de Sòls i Gestió Mediambiental de la Producció Agrària, a Lleida Generalitat de Catalunya - Departament de Territori 1 plaça de Titulat superior enginyer de camins, canals i ports, als Serveis Territorials a Barcelona Generalitat de Catalunya - Institut de Recerca i Tecnolog