Passa al contingut principal

Open Class "Primera Constel·lació 5G NB-IoT LEO: Conceptualització i Desenvolupament del Projecte". UPC School

El dimarts 14-06-2022, a les 18:30, tindrà lloc una Open Class del màster en Internet of Things (IoT) (Presencial) i del màster en Internet of Things (IoT) (En línia).

Durant aquesta sessió veurem com una nova cadena de valor s'ha creat al voltant de la Internet of Things (IoT). Han aparegut nous reptes des d'un punt de vista de protocols i de desplegaments de xarxes per assolir la cobertura global i la seva interoperabilitat amb la indústria de les telecomunicacions ja existents.

Les xarxes de satèl·lits es posicionen com un jugador rellevant en aquest ecosistema, sempre que compleixin una sèrie de requisits que permetin sortir de la captivitat tecnològica que els ha distingit en la seva història i que alhora siguin rendibles en costos de desplegament i operacions. En aquest escenari, l'ecosistema NewSpace esdevé determinant per aconseguir solucions a curt termini i rendibles per al testatge i l'explotació de nous serveis.

Finalment, veurem la proposta tècnica de Sateliot i el seu impacte en un dels estàndards de referència per al desplegament massiu de la Internet of Things, el mMTC de 5G i la nova Rel 17 per a Non Terrestrial Networks, llista per a la seva publicació al juny de 2022.

El ponent

Marco Guadalupi, fundador i CTO de Sateliot

Enginyer de Telecomunicació per la Universitat de Bologna, màster en Ecosistema IoT i postgrau en Seguretat Informàtica. Exdirector tècnic del Grup Eurona Telecom, compta amb més de 20 anys d'experiència al sector de les telecomunicacions de banda ampla via ràdio terrenal (WiMAX i LTE) i satèl·litals com Hispasat, Avanti, Eutelsat Skylogic.

Membre de la 3GPP per al desenvolupament de la Rel 17 de l'estàndard 5G per a la connectivitat massiva d'objectes a xarxes no terrenals.

Més informació

Més entrades de Formació

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Oferta pública 27/06/2022

1 plaça de Grant officer - Project Management Department / Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l'Enginyeria (CIMNE) 1 plaça de Research engineer for multiphysics software development for industrial problems involving fluid and bulk solid dynamics / Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l'Enginyeria (CIMNE) 1 plaça de Gestor d'enginyeria de sistemes d'informació de l'Àrea d'Entrega de Servei de Sistemes d'Informació / Generalitat de Catalunya - Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) 1 plaça de Gestor - Enginyer DevSecOps / Generalitat de Catalunya - Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) 1 plaça de Tècnic mitjà de Projectes de Material mòbil / Generalitat de Catalunya - Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) 1 plaça de Support Technician / Institut Català d'Investigació Química (ICIQ) 1 plaça d' Enginyer tècnic en intel·ligència artificial per aplicacions en observació

BECAS FUNDACIÓN UNIVERSIA | NESTLÉ INTECH

Fundación Universia y Nestlé lanzan 3 becas, de 3.000 mil euros cada una, para  estudiantes universitarias con discapacidad  con un perfil STEM, que les permitirá mejorar sus competencias digitales con el fin de poder optar a un mayor número de oportunidades laborales una vez finalizado el Programa. Podrán ser beneficiarios de este Programa las personas con discapacidad igual o superior al 33% que sean españolas o residentes en España que, además, satisfagan los criterios de selección siguientes: Acreditar una discapacidad igual o superior al 33%. Ser mayor de edad. Tener nacionalidad española o ser residente en España. Disponer de una acreditación de inglés nivel B1 (MCER) o superior. Estar estudiando formaciones de grado o máster o ser graduado en titulaciones STEM (matemáticas, estadística, ingenierías, IoT, informática o similares) Estar matriculado en una formación en 2022. Idiomas requeridos: Inglés (Intermedio) Termini per sol·licitar:  30/06/22  23:00 (GMT+02:00) Més informació

Oferta pública 28/06/2022

1 plaça de Processor design engineer - PhD Part-time (RE1) / Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Web developer - Document Management System engineer (RE1) / Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Junior Workflows Engineer (RE1) / Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça d' Exascale Supercomputers Design Verification Engineers (RE1-2-3) / Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Junior Research Engineer (RE1) / Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Junior Developer position on Linux kernel development - MEEP project (RE1) / Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Project manager del Projecte SwitchMED II Fase / Generalitat de Catalunya - Agència de Residus de Catalunya (ARC) 1 plaça de