Passa al contingut principal

Open Class "Primera Constel·lació 5G NB-IoT LEO: Conceptualització i Desenvolupament del Projecte". UPC School

El dimarts 14-06-2022, a les 18:30, tindrà lloc una Open Class del màster en Internet of Things (IoT) (Presencial) i del màster en Internet of Things (IoT) (En línia).

Durant aquesta sessió veurem com una nova cadena de valor s'ha creat al voltant de la Internet of Things (IoT). Han aparegut nous reptes des d'un punt de vista de protocols i de desplegaments de xarxes per assolir la cobertura global i la seva interoperabilitat amb la indústria de les telecomunicacions ja existents.

Les xarxes de satèl·lits es posicionen com un jugador rellevant en aquest ecosistema, sempre que compleixin una sèrie de requisits que permetin sortir de la captivitat tecnològica que els ha distingit en la seva història i que alhora siguin rendibles en costos de desplegament i operacions. En aquest escenari, l'ecosistema NewSpace esdevé determinant per aconseguir solucions a curt termini i rendibles per al testatge i l'explotació de nous serveis.

Finalment, veurem la proposta tècnica de Sateliot i el seu impacte en un dels estàndards de referència per al desplegament massiu de la Internet of Things, el mMTC de 5G i la nova Rel 17 per a Non Terrestrial Networks, llista per a la seva publicació al juny de 2022.

El ponent

Marco Guadalupi, fundador i CTO de Sateliot

Enginyer de Telecomunicació per la Universitat de Bologna, màster en Ecosistema IoT i postgrau en Seguretat Informàtica. Exdirector tècnic del Grup Eurona Telecom, compta amb més de 20 anys d'experiència al sector de les telecomunicacions de banda ampla via ràdio terrenal (WiMAX i LTE) i satèl·litals com Hispasat, Avanti, Eutelsat Skylogic.

Membre de la 3GPP per al desenvolupament de la Rel 17 de l'estàndard 5G per a la connectivitat massiva d'objectes a xarxes no terrenals.

Més informació

Més entrades de Formació

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Oferta pública 07/12/2022

1 plaça de Tècnic Superior Foment del Talent Digital / Ajuntament de Barcelona - Barcelona Activa, SA 1 plaça de Post Doc in air quality (R2) / Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Climate verification engineer (RE2) / Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Postdoc position on Forest Managment and Biodiversity Conservation / Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) 1 plaça de PLC Automation Engineer / Consorci per a la Construcció, Equipament i Explotació del Laboratori de Llum Sincrotró (CELLS) 1 plaça de Software Engineer / Consorci per a la Construcció, Equipament i Explotació del Laboratori de Llum Sincrotró (CELLS) 1 plaça de Controls Software Engineer / Consorci per a la Construcció, Equipament i Explotació del Laboratori de Llum Sincrotró (CELLS) 1 plaça de Software Engineer / Consorci per a la Construcció, Equipament i Explotació del Laboratori de Llu

Oferta pública 08/12/2022

1 plaça d' Arquitecte tècnic (enginyer de l'edificació) / Ajuntament d'Amposta 1 plaça de Tècnic superior - conservador de museu / Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa 1 plaça de Desenvolupador codi Anura3D / Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l'Enginyeria (CIMNE) 1 plaça de Llicenciat o graduat + Màster_Antena Territorial de la Xarxa Rural Nacional /Xarxa Nacional de la PAC a Catalunya i Balears (Barcelona) / Empresa de Transformación Agraria, SA, SME, MP (TRAGSA) 1 plaça d' Enginyer a l'Àrea de serveis, sistemes i TI / Generalitat de Catalunya - Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) 1 plaça de Personal Enginyer als Serveis Corporatius / Generalitat de Catalunya - Institut de Diagnòstic per la Imatge (IDI) 1 plaça de Scientific High-Performance Computing (HPC) Manager / Institut de Recerca Biomèdica (IRB) 1 plaça d' Head of Information Technology Services (ITS) / Institut de Recerca Biomèdica (IRB) 1 plaça de Llicen

Becas Santander Skills | Young Leaders for Education

El programa Santander Scholarships Skills | Young Leaders for Education, en colaboración con Universidad de Valencia, ofrece la oportunidad a 60 becados de participar en el V Encuentro Internacional de Rectores de Universia de Valencia (España) con sesiones de formación durante y antes del evento. Con esta beca buscamos acercar la voz de 60 jóvenes de los países participantes y conocer así su visión sobre el futuro de la educación, haciéndoles partícipes de los diferentes ejes temáticos sobre los que se desarrollará el Encuentro. Los seleccionados recibirán una formación online, durante las semanas previas al Programa, a cargo de profesores de la Universidad de Valencia y sesiones presenciales durante la estancia en Valencia, España. La formación online se impartirá en 5 sesiones específicas sobre 3 temáticas: 1.      La formación a lo largo de la vida o aprendizaje continuo. 2.      El impulso al emprendimiento y la innovación. 3.      Las redes e interconexión entre las universidades