El sector agroalimentari a Catalunya és un dels clars referents de l’economia catalana. Liderat per les indústries càrnies, gaudeix d’un elevat desenvolupament gràcies al seu potent ecosistema empresarial al llarg de tota la cadena de valor. De fet, aquesta riquesa de la cadena de valor és una de les claus per entendre l’èxit del sector. Des dels proveïdors de matèries primeres i maquinària fins als consumidors finals. L’estudi El sector agroalimentari a Catalunya, elaborat per ACCIÓ i Prodeca, radiografia la realitat d’aquest sector i en presenta les millors oportunitats internacionals.
Aquest és el primer sector de la indústria catalana amb una facturació global de 43.088 M€ i que dona feina a 177.031 persones. Si fem cop d’ull als tres grans àmbits del sector, veiem que la indústria de l’alimentació i begudes ocupa a 90.500 persones en 4.253 empreses i genera un volum de negoci de 30.090 M€; el sector primari el formen 57.427 explotacions agrícoles i de pesca amb 55.022 treballadors; mentre que la indústria auxiliar està representada per 658 empreses amb 31.430 empleats.
Més informació i descarrega informe complert
Més entrades de Mercat de treball
Comentaris