Passa al contingut principal

Premi al/a la millor jove artesà/ana alimentari/ària innovador/a

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha convocat el Premi al/a la millor jove artesà/ana alimentari/ària innovador/a corresponent a l'any 2021, com va publicar, ahir, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). El termini de presentació de sol·licituds és d'un mes.

La dotació del Premi és de 3.000 euros, amb un accèssit de 1.000 euros per a la persona candidata que tingui més puntuació després de la premiada.

Catalunya presenta una gran tradició artesana alimentària i, per aquest motiu, des de fa anys la Generalitat de Catalunya ha reconegut i fomentat els valors econòmics, culturals i socials que representa l'artesania alimentària mitjançant el desenvolupament de la normativa que la regula.  Així, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i  Alimentació va crear l’any 2003 el Premi a la/al millor jove artesà/ana alimentari/ària innovador/a per tal de guardonar l'esforç dels joves artesans alimentaris en la recuperació, la innovació, la diversificació, i el disseny de productes artesans. Fins ara, s’ha atorgat 20 premis i 6 accèssits.

El premi té la finalitat de fomentar les actuacions següents:

  • Recerca i desenvolupament de nous productes artesans alimentaris
  • Incorporació de noves tècniques en l'elaboració de productes artesans alimentaris
  • Millora de la imatge dels productes artesans alimentaris
  • Implantació de noves vies de comercialització dels productes artesans elaborats
  • Recuperació i divulgació de productes artesans alimentaris tradicionals de Catalunya.

Aquest premi està destinat als/a les joves artesans/anes alimentaris/àries de Catalunya, menors de quaranta anys en l’any de la convocatòria, que disposin del carnet d'artesà/na alimentari/a, que desenvolupin la seva activitat en una empresa artesanal alimentària reconeguda per l’Administració, que hagin treballat de forma destacada en qualsevol de les actuacions descrites en el paràgraf anterior, i que, com a conseqüència d’aquestes actuacions, hagin obtingut resultats beneficiosos pel que fa a la qualitat, la bona imatge, i la competitivitat de les produccions artesanes alimentàries.

Més informació

Més entrades de Concursos

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PhD Student per el Barcelona Supercomputing Center

The Barcelona Supercomputing Center - Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) is the leading supercomputing center in Spain. It houses MareNostrum, one of the most powerful supercomputers in Europe, and is a hosting member of the PRACE European distributed supercomputing infrastructure. The mission of BSC is to research, develop and manage information technologies in order to facilitate scientific progress. BSC combines HPC service provision and R&D into both computer and computational science (life, earth and engineering sciences) under one roof, and currently has over 770 staff from 55 countries. Applications are invited for PhD student positions at the Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS). The PhD student will become a member of a world class research group that frequently contributes to top computer architecture and high-performance computing venues (E.g. SC, ISCA, HPCA, HPDC, or PPoPP). Research activities will be focused on one or several of the following topics, a

Oferta pública 26/09/2022

1 plaça d' Enginyer tècnic municipa l / Ajuntament de Lliçà de Vall 1 plaça de Researcher position in Services as networkS research unit / Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC) 1 plaça d' Investigador Postdoctoral per al Programa de Benestar Animal (Programa Investigo) / Generalitat de Catalunya - Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) 1 plaça d' Investigador Postdoctoral per al Programa de Qualitat i Tecnologia Alimentària (Programa Investigo) / Generalitat de Catalunya - Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) 1 plaça d' Investigador Postdoctoral per al Programa de Sanitat Animal (Programa Investigo) / Generalitat de Catalunya - Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) 1 plaça d' Investigador Postdoctoral en mètriques d'empremta ambiental i/o socioeconòmica per al Programa de Sostenibilitat en Biosistemes (Programa Investigo) / Generalitat de Catalunya - Institut de Recerca i Tecnologi

Open Talent "Digitalització de la Indústria: Els Casos d'Èxit del Port de Barcelona i Damm". UPC School

El sector industrial busca, de la mà de les noves tecnologies disruptives, diferents sistemes més flexibles, àgils i interconnectats que permetin millorar l’eficiència i competitivitat en un escenari cada vegada més competitiu i canviant. En aquest Open Talent, Xavier Pi, membre de la Comissió Indústria 4.0 d'Enginyers de Catalunya, responsable del seu grup de treball Diagnostic 4.0 i codirector acadèmic del màster en Indústria 4.0 de la UPC School, farà la introducció a l'acte oferint una visió transversal sobre l’estat actual de digitalització a la indústria i quins són els reptes a assolir a curt termini per millorar-ne la competitivitat. Tot seguit, donarà pas als dos ponents, que explicaran el cas d'èxit de digitalització de la seva empresa: PORT DE BARCELONA- "5G Maritime i Intel·ligència Artificial (IA): Els Acceleradors de la Digitalització dels Ports" Quins són els reptes d'un smart port? Quines tecnologies emergents estan explorant els ports i per qu