Passa al contingut principal

Premi al/a la millor jove artesà/ana alimentari/ària innovador/a

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha convocat el Premi al/a la millor jove artesà/ana alimentari/ària innovador/a corresponent a l'any 2021, com va publicar, ahir, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). El termini de presentació de sol·licituds és d'un mes.

La dotació del Premi és de 3.000 euros, amb un accèssit de 1.000 euros per a la persona candidata que tingui més puntuació després de la premiada.

Catalunya presenta una gran tradició artesana alimentària i, per aquest motiu, des de fa anys la Generalitat de Catalunya ha reconegut i fomentat els valors econòmics, culturals i socials que representa l'artesania alimentària mitjançant el desenvolupament de la normativa que la regula.  Així, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i  Alimentació va crear l’any 2003 el Premi a la/al millor jove artesà/ana alimentari/ària innovador/a per tal de guardonar l'esforç dels joves artesans alimentaris en la recuperació, la innovació, la diversificació, i el disseny de productes artesans. Fins ara, s’ha atorgat 20 premis i 6 accèssits.

El premi té la finalitat de fomentar les actuacions següents:

  • Recerca i desenvolupament de nous productes artesans alimentaris
  • Incorporació de noves tècniques en l'elaboració de productes artesans alimentaris
  • Millora de la imatge dels productes artesans alimentaris
  • Implantació de noves vies de comercialització dels productes artesans elaborats
  • Recuperació i divulgació de productes artesans alimentaris tradicionals de Catalunya.

Aquest premi està destinat als/a les joves artesans/anes alimentaris/àries de Catalunya, menors de quaranta anys en l’any de la convocatòria, que disposin del carnet d'artesà/na alimentari/a, que desenvolupin la seva activitat en una empresa artesanal alimentària reconeguda per l’Administració, que hagin treballat de forma destacada en qualsevol de les actuacions descrites en el paràgraf anterior, i que, com a conseqüència d’aquestes actuacions, hagin obtingut resultats beneficiosos pel que fa a la qualitat, la bona imatge, i la competitivitat de les produccions artesanes alimentàries.

Més informació

Més entrades de Concursos

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Calendari laboral 2022 a Catalunya

El calendari laboral recull les festes estatals i catalanes, a les quals caldrà sumar en cada municipi les dues festes locals, retribuïdes i no recuperables, permeses per llei. Els festius del 2022 1 de gener. Cap d'any, cau en dissabte. 6 de gener. Reis. Cau en dijous. 15 d'abril. Divendres Sant. 18 d'abril. Pasqua Florida (Dia de la mona). 6 de juny. Pasqua Granada (Dilluns de Pentecosta). 24 de juny. Sant Joan. Cau en divendres. 15 d'agost. L'Assumpció. Cau en dilluns. 12 d'octubre. El Pilar. Cau en dimecres. 1 de novembre. Tot Sants, Cau en dimarts. 6 de desembre. Dia de la Constitució, Cau en dimarts. 8 de desembre. La Puríssima. Cau en dijous. 26 de desembre. Sant Esteve. Cau en dilluns. Més entrades de Mercat de treball

Oferta pública 13/10/2021

Borsa de treball de places de Tècnic d'innovació / Ajuntament de Manlleu 1 plaça de Tècnic de gestió a la Direcció General de Protecció Civil / Generalitat de Catalunya - Departament d'Interior 1 plaça de Predoctoral Researcher at the Nanoprobes and Nanoswitches Research Group / Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) 1 plaça de Postdoctoral position at the group of Pluripotency for organ regeneration / Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) Més entrades d' Oferta pública

Oferta pública 18/10/2021

1 plaça de Tècnic mitjà en mobilitat / Ajuntament de Mont-roig del Camp 1 plaça de Tècnic de llicències d'activitats / Ajuntament de Sant Boi de Llobregat Borsa de treball de places de Tècnic de noves tecnologies i informàtica / Ajuntament de Sant Pere de Ribes 1 plaça d' Enginyer tècnic / Consell Comarcal del Moianès 1 plaça de Researcher for H2020 - Green Deal and Local Governance for Adaptation Projects / Consorci del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) 1 plaça de T ècnic a càrrec del projecte Desenvolupament de vins escumosos de cítrics de baixa graduació alcohòlica procedents d'excedents de cítrics de les terres de l'Ebre / Fundació Universitat Rovira i Virgili 1 plaça de Project Manager in Research / Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) 1 plaça de Laboratory Technician / Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) 1 plaça de Project Manager / Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) 1 plaça d' Investigador ordin