Passa al contingut principal

Formació professional per a l’ocupació d'alt nivell en l’àmbit digital

En el marc de la Barcelona Digital Talent es constitueix una taula de treball per trobar una solució a les mancances detectades. En primer lloc, es treballa en la detecció de necessitats de perfils per part de les empreses, i es crea el DDOT (diccionari d’ocupacions digitals), on es defineixen les competències professionals que les empreses catalanes necessiten per cobrir la demanda existent de llocs de treballar. Algunes d'aquestes ocupacions són per exemple: Cloud deployer, Front End Developer, Back End Developer, Salesforce Developer, Mobile Developer, i Data Scientist.

Un cop feta la detecció de necessitats, es va treballar el disseny de continguts formatius que requereixen aquestes ocupacions. En aquesta tasca, hi participen el SOC i el Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya; el Departament d’Empresa i Coneixement, mitjançant la Secretaria d’Universitats, algunes
Acadèmies de Codi, Code Academy, en coordinació del personal de la MWC (Mobile World Capital) que pilota el projecte BDT.

Dissenyats els continguts formatius, el SOC i el Consorci aconsegueixen incloure aquests programes en el catàleg estatal d’especialitats formatives, que beneficiarà totes les CCAA.

Durant els propers mesos (previsiblement al mes de juny) està prevista una convocatòria del SOC destinada exclusivament a la formació de nivells 4 i 5 en les ocupacions digitals descrites  anteriorment.

A més, es vol incentivar d'una manera especial, la participació de les dones en aquesta formació, ja que s'evidencia una escletxa important per raó de sexe en aquestes ocupacions, amb una gran masculinització de les mateixes. La BDT està fent una tasca vital de captació de possible talent digital entre les persones treballadores conjuntament amb la participació de les orientadores de les Oficines de treball del SOC. 


Especialitats formatives en el sector digital

Java Back End Web Developer
Desenvolupament dels components dinàmics de qualsevol software i les seves parts de gestió, perquè tot el que veiem quan interactuem amb una aplicació o web funcioni. Desenvolupament d'aplicacions corporatives amb Java.

Front End Web developer
Desenvolupament amb llenguatge de programació HTML, CSS i JavaScript aplicatius web per garantir la usabilitat i compatibilitat amb els dispositius i navegadors.

Android Mobile Developer
Desenvolupament d'aplicacions mòbils per a la plataforma Android.

Consultor CRM (Customer Relationship Management)
Adaptació del CRM SaaS de Saleforce a les necessitats del client.

Cloud deployer
La seva missió és la mateixa que la d'un programador: crear les aplicacions que demanden els clients. Però en aquest cas amb infraestructura al núvol per al procés de desenvolupament i posada en producció.

Open Source Back End Web Developer
El mateix que el Java Back End Web Developer però amb programari obert.

Data Scientist
L'objectiu és transformar tots els camps, professions i sectors a través de l'ús de la informació que ens proporcionen les dades generades per aquests entorns. És a dir, ajudar a la societat a través de les dades.


Més entrades de Formació

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Oferta pública 03/06/2021

1 plaça de Tècnic de medi ambient / Ajuntament de Caldes de Malavella 1 plaça de Tècnic de medi ambient / Ajuntament de Lleida 1 plaça de Tècnic de grau mitjà de gestió especialitzada amb destí a la Unitat de banc de dades i cadastre / Ajuntament de Manresa 1 plaça de Data Solutions Manager - Clinical Trials / Fundació Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut de Recerca (HUVH IR) 1 plaça d' Industrial engineer for the development of automatic indicators to assess quality of care based on the value and optimization of the results / Fundació Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) 1 plaça de Tècnic al projecte: R2B2021/06 - Elaboració d'aiguardent de pera procedent d'excedent de fruita i envellit de forma accelerada / Fundació Universitat Rovira i Virgili 2 places de Tècnic de renovacions / Generalitat de Catalunya - Ens d'Abastament d'Aigua Ter-Llobregat (ATL) 1 plaça de Tècnic mitjà en Ciberseguretat / Generalitat de Catalunya -

Talent Marketplace a l'Advanced Factories

La digitalització industrial i l’automatització dels processos en les indústries ha donat lloc a un mercat laboral nou i desconegut alhora. Aquest ha d’evolucionar a la mateixa velocitat que ho  fa la tecnologia i ara el repte és adaptar els nous perfils professionals a les demandes del sector industrial. És per això, que a Advanced Factories et donem l’oportunitat de participar a la cinquena edició del Talent Marketplace, un espai per aprofundir sobre els nous perfils professionals i la captació de talent per cobrir nous llocs de treball relacionats amb la Indústria 4.0. El dijous 10 de juny, Advanced Factories obre les seves portes a estudiants d’últim curs de graus tècnics, enginyeries i formacions professionals relacionades amb el sector industrial amb l’objectiu que aquests alumnes que molt aviat entraran al mercat laboral puguin conèixer de la mà dels experts en recursos humans i selecció de personal quines habilitats se’ls exigirà i quines oportunitats laborals ofereixen les dif

Oferta pública 09/06/2021

1 plaça de Research Engineer (RE1) / Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça d' Artificial Intelligence Post-doctoral Researcher in Earth Sciences (R2) / Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Senior RTL engineer - Out-of-order processor and accelerators (RE3) / Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Junior RTL engineer - Out-of-order processor and accelerators (RE1-2) / Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Titulat superior enginyer agrònom a l'Escola Agrària de Manresa / Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça de Gestor TIC a l'Hospital de Viladecans / Generalitat de Catalunya - Institut Català de la Salut (ICS) 2 places de Professor lector per a l'Àrea de Coneixement: Ciència dels Materials i Enginyeria Metal·lú