Passa al contingut principal

Formació professional per a l’ocupació d'alt nivell en l’àmbit digital

En el marc de la Barcelona Digital Talent es constitueix una taula de treball per trobar una solució a les mancances detectades. En primer lloc, es treballa en la detecció de necessitats de perfils per part de les empreses, i es crea el DDOT (diccionari d’ocupacions digitals), on es defineixen les competències professionals que les empreses catalanes necessiten per cobrir la demanda existent de llocs de treballar. Algunes d'aquestes ocupacions són per exemple: Cloud deployer, Front End Developer, Back End Developer, Salesforce Developer, Mobile Developer, i Data Scientist.

Un cop feta la detecció de necessitats, es va treballar el disseny de continguts formatius que requereixen aquestes ocupacions. En aquesta tasca, hi participen el SOC i el Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya; el Departament d’Empresa i Coneixement, mitjançant la Secretaria d’Universitats, algunes
Acadèmies de Codi, Code Academy, en coordinació del personal de la MWC (Mobile World Capital) que pilota el projecte BDT.

Dissenyats els continguts formatius, el SOC i el Consorci aconsegueixen incloure aquests programes en el catàleg estatal d’especialitats formatives, que beneficiarà totes les CCAA.

Durant els propers mesos (previsiblement al mes de juny) està prevista una convocatòria del SOC destinada exclusivament a la formació de nivells 4 i 5 en les ocupacions digitals descrites  anteriorment.

A més, es vol incentivar d'una manera especial, la participació de les dones en aquesta formació, ja que s'evidencia una escletxa important per raó de sexe en aquestes ocupacions, amb una gran masculinització de les mateixes. La BDT està fent una tasca vital de captació de possible talent digital entre les persones treballadores conjuntament amb la participació de les orientadores de les Oficines de treball del SOC. 


Especialitats formatives en el sector digital

Java Back End Web Developer
Desenvolupament dels components dinàmics de qualsevol software i les seves parts de gestió, perquè tot el que veiem quan interactuem amb una aplicació o web funcioni. Desenvolupament d'aplicacions corporatives amb Java.

Front End Web developer
Desenvolupament amb llenguatge de programació HTML, CSS i JavaScript aplicatius web per garantir la usabilitat i compatibilitat amb els dispositius i navegadors.

Android Mobile Developer
Desenvolupament d'aplicacions mòbils per a la plataforma Android.

Consultor CRM (Customer Relationship Management)
Adaptació del CRM SaaS de Saleforce a les necessitats del client.

Cloud deployer
La seva missió és la mateixa que la d'un programador: crear les aplicacions que demanden els clients. Però en aquest cas amb infraestructura al núvol per al procés de desenvolupament i posada en producció.

Open Source Back End Web Developer
El mateix que el Java Back End Web Developer però amb programari obert.

Data Scientist
L'objectiu és transformar tots els camps, professions i sectors a través de l'ús de la informació que ens proporcionen les dades generades per aquests entorns. És a dir, ajudar a la societat a través de les dades.


Més entrades de Formació

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Oferta pública 19/05/2022

1 plaça d' Enginyer superior / Ajuntament d'Alcover 4 places de Tècnic superior suport gestió en Convivència i Seguretat, Planificació Estratègica Joventut i Esports, EPUS, Pla local d'ocupació / Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat 1 plaça de Tècnic de Medi ambient i Salut pública adscrit a l'àrea d'activitats econòmiques / Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa, SIGMA 1 plaça d' Administrador de Sistemes / Fundació Institut Universitari de Recerca per a l'Atenció Primària de la Salut Jordi Gol i Gurina 1 plaça de Tècnic de planificació / Generalitat de Catalunya - Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) 1 plaça de Titulat superior enginyer de camins, canals i ports a la Direcció General d'Infraestructures de Mobilitat / Generalitat de Catalunya - Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori 1 plaça de Tècnic especialista sobreestant d'obres públiques a la Direcció General d

Oferta pública 16/05/2022

1 plaça d' Enginyer municipal / Ajuntament de Gurb 1 plaça de Postdoc on urban air quality modeling (R2) / Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça d' Enginyer de l'energia / Consell Comarcal del Bages Borsa de treball de places de Tècnic de transició energètica / Consell Comarcal del Baix Empordà 1 plaça de Professor associat de Logística / Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme 1 plaça de Professor associat de Negocis Marítims / Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme 1 plaça de Professor associat de Màrqueting / Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme 1 plaça de Titulat superior enginyer de camins, canals i ports a la Direcció General d'Infraestructures de Mobilitat / Generalitat de Catalunya - Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori 1 plaça de Tècnic superior als Serveis Territorials a Lleida / Generalitat de Catalunya - Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori 1

Oferta pública 20/05/2022

Borsa de treball de places de Tècnic mitjà de la brigada municipal / Ajuntament de Calonge i Sant Antoni 1 plaça de Tècnic de serveis urbans / Ajuntament de Gavà 1 plaça de Gerent / Ajuntament de Piera - Industrial Piera, SA 1 plaça de Borsa de treball de places d' Arquitecte tècnic / Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols 1 plaça de Titulat superior enginyer agrònom a la Secretaria d'Agenda Rural / Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça de Titulat superior enginyer agrònom a la Secretaria d'Agenda Rural / Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça de Titulat superior enginyer agrònom a la Secretaria d'Agenda Rural / Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça de Titulat superior enginyer agrònom a la Secretaria d'Agenda Rural / Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentac