Passa al contingut principal

Formació professional per a l’ocupació d'alt nivell en l’àmbit digital

En el marc de la Barcelona Digital Talent es constitueix una taula de treball per trobar una solució a les mancances detectades. En primer lloc, es treballa en la detecció de necessitats de perfils per part de les empreses, i es crea el DDOT (diccionari d’ocupacions digitals), on es defineixen les competències professionals que les empreses catalanes necessiten per cobrir la demanda existent de llocs de treballar. Algunes d'aquestes ocupacions són per exemple: Cloud deployer, Front End Developer, Back End Developer, Salesforce Developer, Mobile Developer, i Data Scientist.

Un cop feta la detecció de necessitats, es va treballar el disseny de continguts formatius que requereixen aquestes ocupacions. En aquesta tasca, hi participen el SOC i el Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya; el Departament d’Empresa i Coneixement, mitjançant la Secretaria d’Universitats, algunes
Acadèmies de Codi, Code Academy, en coordinació del personal de la MWC (Mobile World Capital) que pilota el projecte BDT.

Dissenyats els continguts formatius, el SOC i el Consorci aconsegueixen incloure aquests programes en el catàleg estatal d’especialitats formatives, que beneficiarà totes les CCAA.

Durant els propers mesos (previsiblement al mes de juny) està prevista una convocatòria del SOC destinada exclusivament a la formació de nivells 4 i 5 en les ocupacions digitals descrites  anteriorment.

A més, es vol incentivar d'una manera especial, la participació de les dones en aquesta formació, ja que s'evidencia una escletxa important per raó de sexe en aquestes ocupacions, amb una gran masculinització de les mateixes. La BDT està fent una tasca vital de captació de possible talent digital entre les persones treballadores conjuntament amb la participació de les orientadores de les Oficines de treball del SOC. 


Especialitats formatives en el sector digital

Java Back End Web Developer
Desenvolupament dels components dinàmics de qualsevol software i les seves parts de gestió, perquè tot el que veiem quan interactuem amb una aplicació o web funcioni. Desenvolupament d'aplicacions corporatives amb Java.

Front End Web developer
Desenvolupament amb llenguatge de programació HTML, CSS i JavaScript aplicatius web per garantir la usabilitat i compatibilitat amb els dispositius i navegadors.

Android Mobile Developer
Desenvolupament d'aplicacions mòbils per a la plataforma Android.

Consultor CRM (Customer Relationship Management)
Adaptació del CRM SaaS de Saleforce a les necessitats del client.

Cloud deployer
La seva missió és la mateixa que la d'un programador: crear les aplicacions que demanden els clients. Però en aquest cas amb infraestructura al núvol per al procés de desenvolupament i posada en producció.

Open Source Back End Web Developer
El mateix que el Java Back End Web Developer però amb programari obert.

Data Scientist
L'objectiu és transformar tots els camps, professions i sectors a través de l'ús de la informació que ens proporcionen les dades generades per aquests entorns. És a dir, ajudar a la societat a través de les dades.


Més entrades de Formació

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Graduate Programs (3)

GSK Future Leaders graduate programme .  Sustainability Analyst Internship & Graduate Program.  All We Wear Group Graduate Management Traineeship Programme (GMT) .  AB InBev Shell Graduate Programme 2024 - Germany Business Planning and Supply Chain Graduate . Henkel Graduate Program CHAiNGERS Operations & Supply Chain . Henkel Engineering & Technology Graduate Programme . Rolls-Royce Més posts de Graduate program

Oferta pública 16/04/2024

  Ajuntament de Viladecans 1 plaça de Tècnic de gestió Qualitat Ambiental, Pla Local d'Ocupació 2024 (PFO) Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Processor design engineer (RE1) Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Dual Technologies (R4) Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) 1 plaça de Tècnic de suport a la recerca Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l'Enginyeria (CIMNE) 1 plaça d'Innovation Leader in projects related to Increase energy user awareness and energy communities Diputació de Tarragona 1 plaça d'Enginyer tècnic industrial a Enginyeria Municipal - Assistència en Medi Ambient, Salut Pública, Enginyeria Municipal i Territori Diputació de Tarragona 1 plaça d'Auxiliar administratiu a Gestió Administrativa - Assistència en Medi Ambient, Salut Pública, Enginyeria Municipal i Territori Fundació Bosch Gimpera 1 plaça d'Ajudant inve

Oferta públca 12/04/2024

  Ajuntament de Piera - Industrial Piera, SA 1 plaça d'Enginyer de manteniment de l'espai públic Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Research engineer - Junior Streaming Workflows Engineer (RE1) Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Research engineer - R data analysis tools developer (RE2) Consell Comarcal del Priorat 1 plaça de Tècnic de suport al producte local, Projecte treball a comarques Consorci del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) 1 plaça de Tècnic de suport especialista en energia pel projecte PYMEDEASCAT Diputació de Girona - Organisme Autònom de Salut Pública (Dipsalut) 1 plaça de Tècnic Observatori especialitat TIC Generalitat de Catalunya - Banc de Sang i Teixits (BST) 1 plaça de Tècnic de grau superior amb càrrec de Cap Àrea Manteniment Generalitat de Catalunya - Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural 1 plaça de T