Passa al contingut principal

Formació professional per a l’ocupació d'alt nivell en l’àmbit digital

En el marc de la Barcelona Digital Talent es constitueix una taula de treball per trobar una solució a les mancances detectades. En primer lloc, es treballa en la detecció de necessitats de perfils per part de les empreses, i es crea el DDOT (diccionari d’ocupacions digitals), on es defineixen les competències professionals que les empreses catalanes necessiten per cobrir la demanda existent de llocs de treballar. Algunes d'aquestes ocupacions són per exemple: Cloud deployer, Front End Developer, Back End Developer, Salesforce Developer, Mobile Developer, i Data Scientist.

Un cop feta la detecció de necessitats, es va treballar el disseny de continguts formatius que requereixen aquestes ocupacions. En aquesta tasca, hi participen el SOC i el Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya; el Departament d’Empresa i Coneixement, mitjançant la Secretaria d’Universitats, algunes
Acadèmies de Codi, Code Academy, en coordinació del personal de la MWC (Mobile World Capital) que pilota el projecte BDT.

Dissenyats els continguts formatius, el SOC i el Consorci aconsegueixen incloure aquests programes en el catàleg estatal d’especialitats formatives, que beneficiarà totes les CCAA.

Durant els propers mesos (previsiblement al mes de juny) està prevista una convocatòria del SOC destinada exclusivament a la formació de nivells 4 i 5 en les ocupacions digitals descrites  anteriorment.

A més, es vol incentivar d'una manera especial, la participació de les dones en aquesta formació, ja que s'evidencia una escletxa important per raó de sexe en aquestes ocupacions, amb una gran masculinització de les mateixes. La BDT està fent una tasca vital de captació de possible talent digital entre les persones treballadores conjuntament amb la participació de les orientadores de les Oficines de treball del SOC. 


Especialitats formatives en el sector digital

Java Back End Web Developer
Desenvolupament dels components dinàmics de qualsevol software i les seves parts de gestió, perquè tot el que veiem quan interactuem amb una aplicació o web funcioni. Desenvolupament d'aplicacions corporatives amb Java.

Front End Web developer
Desenvolupament amb llenguatge de programació HTML, CSS i JavaScript aplicatius web per garantir la usabilitat i compatibilitat amb els dispositius i navegadors.

Android Mobile Developer
Desenvolupament d'aplicacions mòbils per a la plataforma Android.

Consultor CRM (Customer Relationship Management)
Adaptació del CRM SaaS de Saleforce a les necessitats del client.

Cloud deployer
La seva missió és la mateixa que la d'un programador: crear les aplicacions que demanden els clients. Però en aquest cas amb infraestructura al núvol per al procés de desenvolupament i posada en producció.

Open Source Back End Web Developer
El mateix que el Java Back End Web Developer però amb programari obert.

Data Scientist
L'objectiu és transformar tots els camps, professions i sectors a través de l'ús de la informació que ens proporcionen les dades generades per aquests entorns. És a dir, ajudar a la societat a través de les dades.


Més entrades de Formació

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Sessions informatives de les Beques Fulbright, estudis curs 2023-2024

Properes sessions informatives on es presentarà la convocatòria de fins a 20 beques  Fulbright  d'ampliació d'estudis per a realitzar un Màster o Doctorat als Estats Units durant el curs 2023-2024. Les sessions informatives tindran lloc els dies: Dijous, 3 de març a les 17 h Dimarts, 22 de març a les 17 h Per assistir a les sessions, registra’t  a través de l’enllaç . Presenta la teva sol·licitud  abans de l’1 d’abril de 2022  a la  web de la Comissió Fulbright . Beques Fulbright Més entrades de Beques

PhD Student per el Barcelona Supercomputing Center

The Barcelona Supercomputing Center - Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) is the leading supercomputing center in Spain. It houses MareNostrum, one of the most powerful supercomputers in Europe, and is a hosting member of the PRACE European distributed supercomputing infrastructure. The mission of BSC is to research, develop and manage information technologies in order to facilitate scientific progress. BSC combines HPC service provision and R&D into both computer and computational science (life, earth and engineering sciences) under one roof, and currently has over 770 staff from 55 countries. Applications are invited for PhD student positions at the Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS). The PhD student will become a member of a world class research group that frequently contributes to top computer architecture and high-performance computing venues (E.g. SC, ISCA, HPCA, HPDC, or PPoPP). Research activities will be focused on one or several of the following topics, a

Calendari laboral 2022 a Catalunya

El calendari laboral recull les festes estatals i catalanes, a les quals caldrà sumar en cada municipi les dues festes locals, retribuïdes i no recuperables, permeses per llei. Els festius del 2022 1 de gener. Cap d'any, cau en dissabte. 6 de gener. Reis. Cau en dijous. 15 d'abril. Divendres Sant. 18 d'abril. Pasqua Florida (Dia de la mona). 6 de juny. Pasqua Granada (Dilluns de Pentecosta). 24 de juny. Sant Joan. Cau en divendres. 15 d'agost. L'Assumpció. Cau en dilluns. 12 d'octubre. El Pilar. Cau en dimecres. 1 de novembre. Tot Sants, Cau en dimarts. 6 de desembre. Dia de la Constitució, Cau en dimarts. 8 de desembre. La Puríssima. Cau en dijous. 26 de desembre. Sant Esteve. Cau en dilluns. Més entrades de Mercat de treball