Passa al contingut principal

Open Day TIC 2021 a UPC School

En el marc del programa d'activitats del 50è aniversari de la UPC, el dijous 27 de maig, a les 18: 30 h, es realitzarà de forma virtual la tercera edició de l'Open Day TIC. En aquesta sessió, es presentarà l'oferta formativa de la UPC School en l'àrea TIC i comptarem amb la participació de l'investigador Xavier Costa-Pérez, que ens parlarà de les tecnologies emergents disruptives que configuraran les xarxes 6G del futur.

Programa:

18:30 h - 19.00 h – Benvinguda institucional de la UPC School i presentació de l'àrea formativa TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació). Coneixerem els perfils més demandats per les empreses i les noves tendències del sector, així com la nova oferta formativa d'aquest àmbit, que ha estat dissenyada per cobrir aquestes oportunitats emergents.

19:00 h - 19:45 h – Conferència: "Tecnologies Disruptives per als Sistemes 6G del Futur", a càrrec de Xavier Costa-Pérez.

A mesura que es va implementant el 5G, els investigadors ja cerquen nous reptes per definir la propera generació de xarxes de comunicacions mòbils. En aquesta xerrada, farem un repàs de les tecnologies emergents disruptives que s'espera que configurin les xarxes 6G del futur. S'hi abordaran temes com l'automatització basada en IA per a mercats verticals, la desagregació de xarxes O-RAN, les superfícies intel·ligents o la detecció sense fils. A més, s'hi presentaran resultats preliminars sobre aquests temes, així com les principals iniciatives conjuntes de la indústria i el món acadèmic en projectes a gran escala.

Xavier Costa-Pérez és professor investigador d'ICREA, director científic del centre de recerca i2cat i cap d'R+D en xarxes 6G dels Laboratoris NEC Europa. La seva recerca se centra en la transformació digital impulsada per la interrelació entre xarxes mòbils i IA. El seu equip de treball produeix investigacions que es difonen regularment en publicacions científiques del més alt nivell, genera innovacions en forma de transferència de tecnologia –que li han valgut diversos premis–, participa en grans projectes d'R+D de la Unió Europea i col·labora amb organismes d'estandardització. És enginyer i doctor en Telecomunicacions per la UPC i la seva tesi doctoral va ser guardonada amb un premi nacional.

19:45 h - 20:00 h – Torn obert de preguntes i tancament de l'acte.

Més informació

Més entrades d'Esdeveniments

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Graduate Programs (3)

GSK Future Leaders graduate programme .  Sustainability Analyst Internship & Graduate Program.  All We Wear Group Graduate Management Traineeship Programme (GMT) .  AB InBev Shell Graduate Programme 2024 - Germany Business Planning and Supply Chain Graduate . Henkel Graduate Program CHAiNGERS Operations & Supply Chain . Henkel Engineering & Technology Graduate Programme . Rolls-Royce Més posts de Graduate program

Oferta pública 16/04/2024

  Ajuntament de Viladecans 1 plaça de Tècnic de gestió Qualitat Ambiental, Pla Local d'Ocupació 2024 (PFO) Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Processor design engineer (RE1) Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Dual Technologies (R4) Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) 1 plaça de Tècnic de suport a la recerca Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l'Enginyeria (CIMNE) 1 plaça d'Innovation Leader in projects related to Increase energy user awareness and energy communities Diputació de Tarragona 1 plaça d'Enginyer tècnic industrial a Enginyeria Municipal - Assistència en Medi Ambient, Salut Pública, Enginyeria Municipal i Territori Diputació de Tarragona 1 plaça d'Auxiliar administratiu a Gestió Administrativa - Assistència en Medi Ambient, Salut Pública, Enginyeria Municipal i Territori Fundació Bosch Gimpera 1 plaça d'Ajudant inve

Oferta pública 15/04/2024

  Ajuntament de la Canonja Borsa de treball de places d'Enginyer tècnic industrial. Pla d'ocupació 2024 Ajuntament de Montcada i Reixac Borsa de treball de places de Personal tècnic mitjà de sistemes d'informació i comunicació Ajuntament de Montcada i Reixac Borsa de treball de places de Personal tècnic mitjà de desenvolupament d'aplicatius Ajuntament de Reus Borsa de treball de places d'Enginyer de camins, canals i ports Ajuntament de Santa Cristina d'Aro Borsa de treball de places d'Arquitecte tècnic Ajuntament de Tiana 1 plaça de Secretari de classe segona Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) 1 plaça de Research Engineer - HPC programmer (RE1) Consorci del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) 1 plaça de Tècnic en sistemes d'observació, seguiment i conservació de la biodiversitat Empresa de Transformación Agraria, SA, SME, MP (TRAGSA) 2 places de Graduat en Enginyeria o Enginyeria Tècnica