dissabte, 18 de gener de 2014

Treballar a Tailàndia

Divendres em va entrar un missatge per Google Talk de l'Abel que em deia "Saps alguna feina a Tailàndia?". Primer em vaig pensar que era alguna conya, però l'Abel em va aclarir que la setmana vinent marxa de vacances a Tailàndia i potser l'interessa quedar-se a treballar. Ho veig una mica precipitat, però veiem la informació que li podem facilitar a l'Abel.

D'entrada sempre es bona idea donar un cop d'ull al ICEX i a ACC10. Al primer podem trobar un recull amb informació econòmica sobre el país i també un directori d'empreses espanyoles instal·lades en aquell país. Acció no ens dona tan explícitament aquesta informació, però la seva funció es similar a escala catalana. Tingueu en compte, en tots dos casos, que estan pensades per ajudar a les empreses i no a les persones, Podeu mirar les webs de les empreses per veure si tenen ofertes o enviar el cv espontàniament.


Si cerqueu també trobareu fòrums on la gent es dona consells i explica els seus problemes. En aquest casos les opinions acostumen a ser més subjectives. Jo vaig treure la impressió que si bé  a nivell d'oportunitats es un país amb poc atur i pot oferir oportunitats, els permisos per treballar no son fàcils d'aconseguir. Per aquests temes es millor contactar amb l'ambaixada de Tailàndia o l'oficina d'immigració.

També podem cercar en comunitats d'expatriats que sovint comparteixen consells o informació. Podeu mirar per exemple spaniards, Professionals catalans a l'estranger (Linkedin) o l'Ara Catalan Network.

També podeu cercar directament gent a Linkedin que us puguin donar un cop de mà. Jo he trobat un parell de contactes directes que ara estan a Tailàndia. Per això es interessant teixir bones xarxes. Mai saps quan et podran donar un cop de mà.

Finalment caldria cerca portals d'ofertes de treball de la zona. Jo amb una cerca molt ràpida he trobat tres.


Per acabar Abel, disfruta de les vacances i si pots fer algun contacte perfecte. Envia alguna foto per fer-nos enveja. Bones vacances!!