Passa al contingut principal

14a edició de l'informe Societat de la Informació 2013 a Espanya

Ja està disponible l'informe Societat de la Informació 2013. Una eina interessant per saber l'estat de les TIC en el nostre entorn.

Us deixo unes quantes dades que Telefònica mateix inclou en la nota de premsa i l enllaços a la documentació.

GAIREBÉ 19 MILIONS D'ESPANYOLS ' VIUEN CONNECTATS ' A INTERNET I CONSULTEN MÒBIL UNES 150 VEGADES AL DIA • Els usuaris que es connecten diàriament són el 53,8% de la població entre 16 i 74 anys . A la franja de 16 a 24, el percentatge d'usuaris intensius de la xarxa és del 86%.
 • En xifres absolutes gairebé 25 milions d'espanyols accedeixen a Internet , 700.000 més que l'any passat .
 • Les xarxes socials formen part de la vida del 64,1% dels usuaris d'Internet, i del 94,5 % dels que tenen entre 16 i 24 anys .
 • La connexió en mobilitat , cada vegada més utilitzada , fa que la banda ampla mòbil sigui el motor de l'avanç de la Societat de la Informació i sumi 9,5 milions de nous usuaris en l'últim any .
 • En total ja hi ha 26 milions de mòbils amb Internet a Espanya .
 • Encara que 2013 ha estat l'any del 4G , la fibra òptica és la tecnologia que més creix . Gairebé 9 de cada 10 nous accessos a xarxes ultraràpides són de fibra .
 • El nombre de smartphones segueix creixent , ja hi ha al món gairebé tants telèfons mòbils 6800 milions - com a persones 7100 milions - .
 • El 24 per cent dels internautes ja connecten a Internet la Televisió , un 33 per cent més que el 2012 .
 • 2014 serà l'any de la "intel · ligència per portar", els anomenats 'wearables', peces o complements connectats a Internet. 
 • El comerç electrònic continua creixent a taxes del 15,1 per cent. 
 • Important avanç del eHealth a Espanya: el 54% dels usuaris de la xarxa la utilitzen per demanar cites mèdiques, molt per sobre de la mitjana europea, i el 90% dels metges accedeix a dades i informació a través de, almenys, dos dispositius digitals. 
 • L'educació també es digitalitza a través de l'anomenada "motxilla digital ", continguts i aplicacions escolars que comencen a instaurar-se en les escoles espanyoles.
Informe complert (PDF / EPUB)

VídeoPresentació

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

11 Beques de col·laboració a desenvolupar en els diferents serveis del CCCB, curs 2018

Aquestes beques tenen per objecte el perfeccionament docent dels beneficiaris per tal de completar la seva formació pràctica i contribuir en la inserció laboral, fomentant l’autoformació i aproximant els estudiants al context professional.

Podran sol·licitar la seva participació en la present convocatòria les persones que reuneixin algun dels requisits següents: 

Estar matriculat en la Facultat de la Universitat corresponent, cursant estudis de grau amb un mínim de 120 crèdits superats, màster o doctorat, durant el curs acadèmic 2017 -2018.Estar titulat en els estudis de grau, màster, corresponents a la beca per la qual s’opta. La data de la titulació ha de ser posterior a l’any 2013. No es podran presentar a la present convocatòria aquelles persones que hagin gaudit amb anterioritat d’una beca del CCCB.

Àrea d’Audiovisuals i CCCBLab Nombre de beques: 2 
Àrea de Debat i Educació: Nombre de beques: 3
Àrea d’Exposicions i Activitats Culturals: Nombre de beques: 3
Servei de Comunicació: Nombre…

Smart Cities Challenge by Philips Lighting

You are a driven start-up ready to take part in a bright adventure to improve our cities and make them smarter, more efficient, more sustainable... among other things! You know anything there is to know about IoT, AI, sensors, light, technology, smart cities and want to propose innovative ideas and solutions that will have a real impact on our everyday life? Then this challenge is for you!

Philips Lighting invites start-ups from across the world to join this new challenge - coming up with innovative ideas and solutions to answer the following problematic:

How can we use lighting networks to improve our cities and everyday life?

Deadline 10/06/2018

Més informació

Guía Hays del Mercado Laboral 2019

La Guía del Mercado Laboral 2019, elaborada por Hays, te ofrece toda la información que necesitas para tener un retrato del panorama laboral durante este año. Este estudio cuenta con las respuestas de más de 2.500 profesionales, 5.000 empresas, y 50 escuelas y universidades como representación del sector académico. 

Se trata de una publicación de carácter anual donde se analiza la evolución del Mercado Laboral en España, incluyendo los salarios que se ofrecen en este momento y las posiciones que van a generar más empleo en los sectores en los que tenemos presencia: Atención al Cliente, Banca, Construcción e Inmobiliaria, Digital, Finanzas, Ingeniería, Legal, Life Sciences, Logística, Marketing y Ventas, Office Support, Recursos Humanos, Retail, Seguros y Tecnologías de la Información. 

Sol·licitar