Passa al contingut principal

Post-doctoral Computer Science per el BSC

BSC-CNS is the National Supercomputing Facility in Spain and was officially constituted in April 2005. BSC-CNS manages MareNostrum, the most powerful supercomputer in Europe. The mission of BSC-CNS is to investigate, develop and manage information technology in order to facilitate scientific progress. With this aim, in 2009 a research line on Social Sciences and Humanities was constituted. It has been involved in different research projects and developments inside a strong interdisciplinary working environment. 
Job Description:
The Social Simulation group from the Computer Applications & Engineering Department at the Barcelona Supercomputing Center is offering a Post-doctoral position on Computer Science available in the ERC-project “EPNet. Production and Distribution of Food during the Roman Empire: Economic and Political Dynamics” (http://www.roman-ep.net/epnet/).
The project involves an exciting opportunity to work in an interdisciplinary project aimed to explore the use of computer simulation in the study of human behavior.
The candidate would contribute to the creation of new social simulation paradigms through research and development of Pandora, a new open-source Agent-Based Modelling framework, currently being developed at BSC:
The position is temporary renewable up to 2 years, starting around September, 2014.
 Main Responsibilities:
 • Research on new dynamic load balancing techniques for distributed Agent-Based Simulations.
 • Optimization of Pandora ABM distributed engine.
 • Integration in the development team that is creating and maintaining the Pandora framework.
 • Capacity of supervising PhD Students
Skill Specifications:
 • C/C++ programming language
 • MPI/OpenMP protocols
 • GNU/Linux
 • Fluent English
The following skills will also be evaluated:
 • Agile development methodologies (XP, Test-Driven Development, etc.).
 • Open-source development environments (git, scons, gcc/g++, etc.)
 • Knowledge on ABM platforms ( RePast, Netlogo, Pandora, ...)
 • Fluency in Catalan and/or Spanish languages
Qualifications and Experience:
 • PhD in Computer Science or another qualification provided that the candidate can justify having acquired the needed capabilities and skills for the vacancy.
 • Background on interdisciplinary projects, specially related to Humanities and Social Sciences.
 • Experience in complex systems will be appreciated.
All applicants should submit:
 • Cover letter (please, indicate salary expectations)
 • Short statement of motivation
 • Curriculum vitae, including a clear exposition of experience and required skills.
Deadline: Wednesday, 30 April, 2014


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

11 Beques de col·laboració a desenvolupar en els diferents serveis del CCCB, curs 2018

Aquestes beques tenen per objecte el perfeccionament docent dels beneficiaris per tal de completar la seva formació pràctica i contribuir en la inserció laboral, fomentant l’autoformació i aproximant els estudiants al context professional.

Podran sol·licitar la seva participació en la present convocatòria les persones que reuneixin algun dels requisits següents: 

Estar matriculat en la Facultat de la Universitat corresponent, cursant estudis de grau amb un mínim de 120 crèdits superats, màster o doctorat, durant el curs acadèmic 2017 -2018.Estar titulat en els estudis de grau, màster, corresponents a la beca per la qual s’opta. La data de la titulació ha de ser posterior a l’any 2013. No es podran presentar a la present convocatòria aquelles persones que hagin gaudit amb anterioritat d’una beca del CCCB.

Àrea d’Audiovisuals i CCCBLab Nombre de beques: 2 
Àrea de Debat i Educació: Nombre de beques: 3
Àrea d’Exposicions i Activitats Culturals: Nombre de beques: 3
Servei de Comunicació: Nombre…

2019 IOT Solutions World Congress

IOT Solutions World Congress és el major esdeveniment IoT (Internet de les coses) del món per inspirar-se amb noves idees, solucions i persones. Un esdeveniment únic dedicat exclusivament a unir proveïdors d'IoT amb la indústria per ajudar a aquests últims a augmentar la productivitat a través d'aquesta tecnologia pertorbadora. Des de la seva primera edició el 2015, l’esdeveniment s’ha convertit en el referent mundial per a la IoT industrial i la reunió anual per als agents de la indústria per establir noves associacions.

Quan: 29.10.2019 - 31.10.2019
On: Fira Barcelona Gran Via, L'Hospitalet de Llobregat

A Biocat disposen de codis de descompte per tots els que vulgueu assistir a l'esdeveniment:

Més informació


Brokerage Event a l'IoT Solutions World Congress 2019

Participa en el brokerage de l'IoT Solutions World Congress 2019, l’esdeveniment mundial focalitzat en tecnologies IoT, AI i Blockchain que estan revolucionant les empreses, els seus negocis i el mercat global.

L’IoT Solutions World Congress 2019 atrau les empreses i als experts internacionals més destacats del sector per a oferir les darreres aplicacions de l'IoT, AI i Blockchain a la indústria, i per a debatre sobre com la convergència d’aquestes tecnologies transformarà l'economia mundial en els pròxims anys.

Les empreses participants en aquest brokerage tindreu l'oportunitat de realitzar reunions individuals de 20 minuts preacordades amb organitzacions d'arreu del món per presentar els vostres productes, serveis o tecnologies.

Quan: Del 29 al 31 d'octubre del 2019
On: Fira Barcelona - Recinte Gran Via. Av. Joan Carles I, 64. 08908 Hospitalet de Llobregat, l'

Més informació