Passa al contingut principal

14a edició de l'informe Societat de la Informació 2013 a Espanya

Ja està disponible l'informe Societat de la Informació 2013. Una eina interessant per saber l'estat de les TIC en el nostre entorn.

Us deixo unes quantes dades que Telefònica mateix inclou en la nota de premsa i l enllaços a la documentació.

GAIREBÉ 19 MILIONS D'ESPANYOLS ' VIUEN CONNECTATS ' A INTERNET I CONSULTEN MÒBIL UNES 150 VEGADES AL DIA • Els usuaris que es connecten diàriament són el 53,8% de la població entre 16 i 74 anys . A la franja de 16 a 24, el percentatge d'usuaris intensius de la xarxa és del 86%.
 • En xifres absolutes gairebé 25 milions d'espanyols accedeixen a Internet , 700.000 més que l'any passat .
 • Les xarxes socials formen part de la vida del 64,1% dels usuaris d'Internet, i del 94,5 % dels que tenen entre 16 i 24 anys .
 • La connexió en mobilitat , cada vegada més utilitzada , fa que la banda ampla mòbil sigui el motor de l'avanç de la Societat de la Informació i sumi 9,5 milions de nous usuaris en l'últim any .
 • En total ja hi ha 26 milions de mòbils amb Internet a Espanya .
 • Encara que 2013 ha estat l'any del 4G , la fibra òptica és la tecnologia que més creix . Gairebé 9 de cada 10 nous accessos a xarxes ultraràpides són de fibra .
 • El nombre de smartphones segueix creixent , ja hi ha al món gairebé tants telèfons mòbils 6800 milions - com a persones 7100 milions - .
 • El 24 per cent dels internautes ja connecten a Internet la Televisió , un 33 per cent més que el 2012 .
 • 2014 serà l'any de la "intel · ligència per portar", els anomenats 'wearables', peces o complements connectats a Internet. 
 • El comerç electrònic continua creixent a taxes del 15,1 per cent. 
 • Important avanç del eHealth a Espanya: el 54% dels usuaris de la xarxa la utilitzen per demanar cites mèdiques, molt per sobre de la mitjana europea, i el 90% dels metges accedeix a dades i informació a través de, almenys, dos dispositius digitals. 
 • L'educació també es digitalitza a través de l'anomenada "motxilla digital ", continguts i aplicacions escolars que comencen a instaurar-se en les escoles espanyoles.
Informe complert (PDF / EPUB)

VídeoPresentació

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

11 Beques de col·laboració a desenvolupar en els diferents serveis del CCCB, curs 2018

Aquestes beques tenen per objecte el perfeccionament docent dels beneficiaris per tal de completar la seva formació pràctica i contribuir en la inserció laboral, fomentant l’autoformació i aproximant els estudiants al context professional.

Podran sol·licitar la seva participació en la present convocatòria les persones que reuneixin algun dels requisits següents: 

Estar matriculat en la Facultat de la Universitat corresponent, cursant estudis de grau amb un mínim de 120 crèdits superats, màster o doctorat, durant el curs acadèmic 2017 -2018.Estar titulat en els estudis de grau, màster, corresponents a la beca per la qual s’opta. La data de la titulació ha de ser posterior a l’any 2013. No es podran presentar a la present convocatòria aquelles persones que hagin gaudit amb anterioritat d’una beca del CCCB.

Àrea d’Audiovisuals i CCCBLab Nombre de beques: 2 
Àrea de Debat i Educació: Nombre de beques: 3
Àrea d’Exposicions i Activitats Culturals: Nombre de beques: 3
Servei de Comunicació: Nombre…

2019 IOT Solutions World Congress

IOT Solutions World Congress és el major esdeveniment IoT (Internet de les coses) del món per inspirar-se amb noves idees, solucions i persones. Un esdeveniment únic dedicat exclusivament a unir proveïdors d'IoT amb la indústria per ajudar a aquests últims a augmentar la productivitat a través d'aquesta tecnologia pertorbadora. Des de la seva primera edició el 2015, l’esdeveniment s’ha convertit en el referent mundial per a la IoT industrial i la reunió anual per als agents de la indústria per establir noves associacions.

Quan: 29.10.2019 - 31.10.2019
On: Fira Barcelona Gran Via, L'Hospitalet de Llobregat

A Biocat disposen de codis de descompte per tots els que vulgueu assistir a l'esdeveniment:

Més informació


Brokerage Event a l'IoT Solutions World Congress 2019

Participa en el brokerage de l'IoT Solutions World Congress 2019, l’esdeveniment mundial focalitzat en tecnologies IoT, AI i Blockchain que estan revolucionant les empreses, els seus negocis i el mercat global.

L’IoT Solutions World Congress 2019 atrau les empreses i als experts internacionals més destacats del sector per a oferir les darreres aplicacions de l'IoT, AI i Blockchain a la indústria, i per a debatre sobre com la convergència d’aquestes tecnologies transformarà l'economia mundial en els pròxims anys.

Les empreses participants en aquest brokerage tindreu l'oportunitat de realitzar reunions individuals de 20 minuts preacordades amb organitzacions d'arreu del món per presentar els vostres productes, serveis o tecnologies.

Quan: Del 29 al 31 d'octubre del 2019
On: Fira Barcelona - Recinte Gran Via. Av. Joan Carles I, 64. 08908 Hospitalet de Llobregat, l'

Més informació