Passa al contingut principal

Telecoms Pre- Sales Engineer based in Dubai (Emirates)

Job Description

3Roam (www.3Roam.com), is a dynamic start-up based in Sophia-Antipolis, the Telecom valley located on the French Riviera. The company develops and sells high tech equipments for Telecom Operators and Enterprises radio networks. Our solutions allow our customers to deploy and improve Internet access in emerging countries as well as provide state of the art high speed networks for the energy, transportation and security market segments. 

In order to sell and deploy our solutions at our customers and work more efficiently with our local partners in Europe and the Middle East we are looking for a new Hire to join our team as: Telecoms Pre- Sales Engineer based in Dubai (Emirates) 

Located in our Dubai Office, you will have the global responsibility for pre-sales and technical support of our products at our customers located in the Middle East and Africa. Your main responsibilities will be: 

 • Support our local sales team for pre-sales activities as our technical expert 
 • Train our customers and partners about our products 
 • Support our customers on site when needed 
 • Act as our company program manager when on site deployment is needed 
 • Support customers to solve technical issues 
 • Report level 3 problems to the support’s team at the head office 

You will integrate first our headquarters in Mougins for an 8 weeks training before relocating to Dubai. 

To meet the selection criteria, you need to be: 

 • EEC citizen under 29 years old as of Jan 1  2014, in order to be eligible to the French VIE status (1);
 • Motivated by customer satisfaction; dynamic, innovative and driven by action and results; 
 • Fluent in English (Arabic is a nice to have); 
 • Sales oriented; you are capable and/or experienced to work autonomously and remotely;
 • Experienced in Telecom Networks (Ethernet, wireless). A background with microwave networks is a key differentiator; 
 • Keen to travel across the Middle East and Africa without any limitation; 
 • Graduated in Engineering and Telecoms with a Bachelor or Master degree. 

Hiring process

If you are interested please contact us at vie.jobs@3roam.com 

We are committed to provide a feedback within 3 calendar days; our policy guaranties that no discrimination will apply and only personal and professional competencies will be considered for the final decision. 

(1) (V.I.E), is a French status dedicated to young graduates who are interested by expatriation. The French law (3/14 /2000) allows French companies to give an assignment abroad to eligible candidates for a period of 6 to 24 month maximum. French speaking candidates can get more information

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

11 Beques de col·laboració a desenvolupar en els diferents serveis del CCCB, curs 2018

Aquestes beques tenen per objecte el perfeccionament docent dels beneficiaris per tal de completar la seva formació pràctica i contribuir en la inserció laboral, fomentant l’autoformació i aproximant els estudiants al context professional.

Podran sol·licitar la seva participació en la present convocatòria les persones que reuneixin algun dels requisits següents: 

Estar matriculat en la Facultat de la Universitat corresponent, cursant estudis de grau amb un mínim de 120 crèdits superats, màster o doctorat, durant el curs acadèmic 2017 -2018.Estar titulat en els estudis de grau, màster, corresponents a la beca per la qual s’opta. La data de la titulació ha de ser posterior a l’any 2013. No es podran presentar a la present convocatòria aquelles persones que hagin gaudit amb anterioritat d’una beca del CCCB.

Àrea d’Audiovisuals i CCCBLab Nombre de beques: 2 
Àrea de Debat i Educació: Nombre de beques: 3
Àrea d’Exposicions i Activitats Culturals: Nombre de beques: 3
Servei de Comunicació: Nombre…

Borsa de treball UPC

La Borsa de treball de la UPC  recull les ofertes de treball d'empreses que cerquen professionals formats a la Universitat. La Borsa integra les ofertes de treball rebudes als centres docents de la UPC.  Permet filtrar segons l'especialitat professional, l'experiència, la ubicació geogràfica, etc.

Aquesta plataforma no inclou ofertes de pràctiques acadèmiques, que gestionen directament les escoles i facultats de la UPC.

La Borsa també incorpora les ofertes de treball i de pràctiques a la UE que selecciona i difon l’ambaixador UNICAT a la UPC. El Projecte Ambaixadors UNICAT és impulsat pel Consell Interuniversitari de Catalunya i la delegació del Govern de la Generalitat davant la UE.

Tens dues opcions per accedir:


Si ets estudiant de la UPC, accedeix-hi amb el teu nom d'usuari i contrasenya d'intranet UPC i consulta les ofertes de la Borsa. Accés estudiantsSi ja ets titulat, per accedir-hi, introdueix l'adreça electrònica i la contrasenya del teu compte UPC Alumni …

II Convocatoria de Becas CIM UPC y Fundación Adecco en Posgrados para titulados con discapacidad.

El CIM UPC, Centro Tecnológico de la Universitat Politècnica de Catalunya, y Fundación Adecco, convocan 5 becas para la realización de 5 posgrados con un importe de 3050€ cada una.

Requisitos:

Disponer de Certificado de discapacidad: Tener en vigor el certificado oficial otorgado por el organismo competente, según la comunidad autónoma en la que se encuentre el/la  beneficiario/a, que reconozca la discapacidad con un grado igual o superior al 33%.Titulación universitaria superior o técnica con menos de dos años desde la obtención del título. En caso de no tener titulación universitaria la titulación correspondiente a un CFGM O CFGS en los sectores de fabricación mecánica, diseño o electricidad o electrónica.Si el/la aspirante a dicha beca no tiene una formación reglada justificará los conocimientos necesarios para la obtención de la beca mediante al menos un mínimo de dos años de experiencia en un puesto de trabajo similar a la beca a la que opta.
Inscripciones: Las solicitudes se podrán…