Passa al contingut principal

Media Technical Project Manager per I2Cat

Work at the Media research team of i2CAT. Join i2CAT researchers who are breaking new ground on future internet in different areas. Participate on EC research projects with i2CAT and get involved in multidisciplinary teams, with the opportunity to work with industry on developing new technologies.
i2CAT is looking for an experienced Technical Project Manager to join our Media Area. His/her main roles is to work on the media-networks research technology roadmap definition and lead the technical developments of the projects, while reporting to the Area Manager. He/she will also need to understand the state of the art in media-network research with the capability to understand the innovation process to move from research to products.
This position will be a senior in the Media Unit and as such, the successful candidate will be seen as coach and mentor for some of the more junior PM team members.  
This role will be responsible for managing research & development media projects.
Key responsibilities:
 • Propose new research directions to feed i2CAT innovation.
 • Define functional and non-functional system requirements and develop software requirements specification & software architecture.
 • Technical leadership of research projects and represent i2CAT’s research activities in EC research projects.
 • Conduct, present research activities and demonstrate results in conferences, journals and trade shows.
 • Supervise non permanent staff (PhDs, post-docs or interns).
 • Contribute to transfer of technologies to third parties.
 • Develop research collaborations, especially with academia (collaborative projects, co-supervision of PhDs).
 • Control the quality of internal and external deliverables.
 • Generate intellectual property (patents, IPR).
 • Perform project management duties.
Education / Experience:
 • 3+ years research experience.
 • PhD in Computer Science (otherwise, equivalent experience in research needs to be demonstrated).
 • Specific knowledge with strong background in network media, real time media transport, WebRTC, videoconferencing systems, CDN’s, CCN architectures, compression and transcoding systems.
 • High scientific level associated with strong technical leadership.
 • Expertise with Agile development methodologies.
 • Expertise as software architect and good skills in software development (C/C++, JAVA, openCV, Windows/Linux,..).
 • Proven track record in publications, technical innovation and problem solving.
 • Demonstrated experience on managing multiple projects/activities.
 • Fluent English mandatory.
Valuable experience:
 • Experience as Scrum Master.
Salary:
 • The offer will depend on the value and CV of the candidate
Details for application:

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

11 Beques de col·laboració a desenvolupar en els diferents serveis del CCCB, curs 2018

Aquestes beques tenen per objecte el perfeccionament docent dels beneficiaris per tal de completar la seva formació pràctica i contribuir en la inserció laboral, fomentant l’autoformació i aproximant els estudiants al context professional.

Podran sol·licitar la seva participació en la present convocatòria les persones que reuneixin algun dels requisits següents: 

Estar matriculat en la Facultat de la Universitat corresponent, cursant estudis de grau amb un mínim de 120 crèdits superats, màster o doctorat, durant el curs acadèmic 2017 -2018.Estar titulat en els estudis de grau, màster, corresponents a la beca per la qual s’opta. La data de la titulació ha de ser posterior a l’any 2013. No es podran presentar a la present convocatòria aquelles persones que hagin gaudit amb anterioritat d’una beca del CCCB.

Àrea d’Audiovisuals i CCCBLab Nombre de beques: 2 
Àrea de Debat i Educació: Nombre de beques: 3
Àrea d’Exposicions i Activitats Culturals: Nombre de beques: 3
Servei de Comunicació: Nombre…

Borsa de treball UPC

La Borsa de treball de la UPC  recull les ofertes de treball d'empreses que cerquen professionals formats a la Universitat. La Borsa integra les ofertes de treball rebudes als centres docents de la UPC.  Permet filtrar segons l'especialitat professional, l'experiència, la ubicació geogràfica, etc.

Aquesta plataforma no inclou ofertes de pràctiques acadèmiques, que gestionen directament les escoles i facultats de la UPC.

La Borsa també incorpora les ofertes de treball i de pràctiques a la UE que selecciona i difon l’ambaixador UNICAT a la UPC. El Projecte Ambaixadors UNICAT és impulsat pel Consell Interuniversitari de Catalunya i la delegació del Govern de la Generalitat davant la UE.

Tens dues opcions per accedir:


Si ets estudiant de la UPC, accedeix-hi amb el teu nom d'usuari i contrasenya d'intranet UPC i consulta les ofertes de la Borsa. Accés estudiantsSi ja ets titulat, per accedir-hi, introdueix l'adreça electrònica i la contrasenya del teu compte UPC Alumni …

II Convocatoria de Becas CIM UPC y Fundación Adecco en Posgrados para titulados con discapacidad.

El CIM UPC, Centro Tecnológico de la Universitat Politècnica de Catalunya, y Fundación Adecco, convocan 5 becas para la realización de 5 posgrados con un importe de 3050€ cada una.

Requisitos:

Disponer de Certificado de discapacidad: Tener en vigor el certificado oficial otorgado por el organismo competente, según la comunidad autónoma en la que se encuentre el/la  beneficiario/a, que reconozca la discapacidad con un grado igual o superior al 33%.Titulación universitaria superior o técnica con menos de dos años desde la obtención del título. En caso de no tener titulación universitaria la titulación correspondiente a un CFGM O CFGS en los sectores de fabricación mecánica, diseño o electricidad o electrónica.Si el/la aspirante a dicha beca no tiene una formación reglada justificará los conocimientos necesarios para la obtención de la beca mediante al menos un mínimo de dos años de experiencia en un puesto de trabajo similar a la beca a la que opta.
Inscripciones: Las solicitudes se podrán…