Passa al contingut principal

Recursos: Consells per treballar a França

Un usuari que ha trobat feina a França m’ha enviat el missatge que us reprodueixo a sota amb una sèrie de consells fruit de la seva experiència per a que els transmeti a aquells de vosaltres que esteu interessats en treballar a França

Intentare desenvolupar amb addes més concretes la informació que ens facilita aquest usuari.

Benvolgut Juli,
Després de realitzar el projecte de final de carrera a França, he trobat feina, i he pensat que la meva experiència podria ajudar a gent que actualment cerca feina.
Vaig començar a cercar al gener, i he realitzat varies entrevistes a 5 empreses diferents. Varies coses a comentar:
- El nivell de francès no es un problema. Un mínim per poder-te comunicar t'obre portes. Concretament fa un any vaig començar a aprendre francès.
- Fer el currículum en un format francès. Es tracta de cercar exemples, i reproduir-los al teu CV. Les persones franceses et poden ajudar bastant en aquest tema.
- Si no tens experiència rellevant en stages o practiques, entrar de forma directa en grans companyies d'enginyeria és difícil.
- Molt més fàcil és entrar-hi a partir d'un nou tipus d'empreses, les de consell en enginyeria. Aquestes empreses contracten a enginyers per realitzar missions o projectes d'enginyeria a tot tipus d'empreses, mitjanes i grans.
- Important contactar amb aquestes empreses a fòrums d'enginyeria, molt freqüents a França. D'octubre a abril n'hi ha un munt.
- Aquestes empreses utilitzen una estratègia agressiva, pressionen força als candidats, però el salari és raonable. És una manera d'entrar al mercat laboral francès.
- En el meu cas vaig poder triar entre tres d'aquestes empreses. Et fan sovint un contracte CDI, és a dir indefinit. Et paga aquesta empresa però tu treballes a una altra empresa, que és on obtindràs l'experiència laboral.
- Et poden fer un contracte "sur profil", és a dir sense tenir una missió, o un contracte amb una missió o projecte concret on el candidat s'entrevista amb el client de l'empresa.
- Aquestes empreses, entre altres: AKKA, Alten, Innovateam, Atran, Acthom, ABMI, Assystem, Aptus,...
- No té gaire a veure a les empreses de consultoria en estratègia i marketing, és un altre perfil.
- Es pot esperar un sou entre 30 i 35K€ bruts.
- Crec sincerament, que la formació de la UPC és competitiva, i en alguns casos un enginyer d'aquí pot tenir la feina abans que un francès d'una escola "vulgar" d'allà.
Espero que sigui d'ajuda per als companys de la universitat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

11 Beques de col·laboració a desenvolupar en els diferents serveis del CCCB, curs 2018

Aquestes beques tenen per objecte el perfeccionament docent dels beneficiaris per tal de completar la seva formació pràctica i contribuir en la inserció laboral, fomentant l’autoformació i aproximant els estudiants al context professional.

Podran sol·licitar la seva participació en la present convocatòria les persones que reuneixin algun dels requisits següents: 

Estar matriculat en la Facultat de la Universitat corresponent, cursant estudis de grau amb un mínim de 120 crèdits superats, màster o doctorat, durant el curs acadèmic 2017 -2018.Estar titulat en els estudis de grau, màster, corresponents a la beca per la qual s’opta. La data de la titulació ha de ser posterior a l’any 2013. No es podran presentar a la present convocatòria aquelles persones que hagin gaudit amb anterioritat d’una beca del CCCB.

Àrea d’Audiovisuals i CCCBLab Nombre de beques: 2 
Àrea de Debat i Educació: Nombre de beques: 3
Àrea d’Exposicions i Activitats Culturals: Nombre de beques: 3
Servei de Comunicació: Nombre…

Smart Cities Challenge by Philips Lighting

You are a driven start-up ready to take part in a bright adventure to improve our cities and make them smarter, more efficient, more sustainable... among other things! You know anything there is to know about IoT, AI, sensors, light, technology, smart cities and want to propose innovative ideas and solutions that will have a real impact on our everyday life? Then this challenge is for you!

Philips Lighting invites start-ups from across the world to join this new challenge - coming up with innovative ideas and solutions to answer the following problematic:

How can we use lighting networks to improve our cities and everyday life?

Deadline 10/06/2018

Més informació

Guía Hays del Mercado Laboral 2019

La Guía del Mercado Laboral 2019, elaborada por Hays, te ofrece toda la información que necesitas para tener un retrato del panorama laboral durante este año. Este estudio cuenta con las respuestas de más de 2.500 profesionales, 5.000 empresas, y 50 escuelas y universidades como representación del sector académico. 

Se trata de una publicación de carácter anual donde se analiza la evolución del Mercado Laboral en España, incluyendo los salarios que se ofrecen en este momento y las posiciones que van a generar más empleo en los sectores en los que tenemos presencia: Atención al Cliente, Banca, Construcción e Inmobiliaria, Digital, Finanzas, Ingeniería, Legal, Life Sciences, Logística, Marketing y Ventas, Office Support, Recursos Humanos, Retail, Seguros y Tecnologías de la Información. 

Sol·licitar