dijous, 29 de gener de 2009

Nou estudi sobre la Revalorització dels Estudis d'Enginyeria

 

Ja s’ha publicat el carrer estudi realitzat per l’Associació d’Amics de la UPC que analitza la crisi de vocacions enginyerils. Us deixo la nota de l’Associació

Durant el primer semestre del 2008 han estat moltes les persones i les institucions que s'han pronunciat al respecte d'un problema cada vegada més evident: la crisi vocacional envers les professions relacionades amb l'enginyeria que està esdevenint un problema que afecta al desenvolupament econòmic i social del país.

L'Associació d'Amics de la UPC, en la seva missió de fer de pont entre la societat, el món de les empreses i la universitat, va considerar necessari abordar el problema. El resultat és l'Estudi sobre la Revalorització dels Estudis d'Enginyeria" que us adjuntem.

L'estudi ha abordat el problema des d'una òptica multifactorial i ha tingut en compte tots els agents implicats: professorat de secundària, personal docent, responsables universitaris, estudiantat, persones titulades i responsables d'empreses. A tots ells, se'ls ha preguntat sobre temes com ara: com es qüestionen el tema?, quin és per ells el problema?, per què s'ha arribat a produir?, què cal resoldre?, quines són les possibles solucions que veuen?

Les respostes a aquestes i d'altres preguntes (a través d'una recerca qualitativa basada en entrevistes personals i dinàmiques de grup), ens ha permès identificar els processos causals que poden ajudar a definir la situació actual i, a la vegada, aportar propostes que serveixin per resoldre o minimitzar el problema.

Ja podeu consultar el nou estudi sobre la Revalorització dels estudis d'enginyeria realitzat per l'Associació d'Amics de la UPC.”

Etiquetes de Technorati: ,